SAHİLİN YENİ GÖZDELERİ: PANAYIR VE TATLILIK KAFE

İSMİNİ RUHUNDAN ALAN İKİ YENİ MEKAN: TATLILIK VE PANAYIR

Güncel Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 10:16:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

İSMİNİ RUHUNDAN ALAN İKİ YENİ MEKAN: TATLILIK VE PANAYIR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahile iki yeni kafe daha kazandırdı. İsimlerini ruhundan alan, ilginç ve farklı konseptiyle dikkat çeken Tatlılık ve Panayır Kafe, şimdiden Mersinlilerin favori mekanları haline geldi. Tatlı, dondurma ve içecek çeşitleriyle Tatlılık Kafe self servis hizmeti verirken, Panayır Kafe ise geniş oturumlu alanı, şezlongları ve günün her öğününe uygun yemek, atıştırmalık ve tatlı çeşitleriyle hizmet veriyor.  Sahilin yeni gözdeleri olan iki kafe de zengin ve uygun mönüsü ile tüm Mersinlileri, deniz havasını alarak keyifli vakit geçirmeye davet ediyor.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin sahiline birbirinden güzel iki kafe daha kazandırdı. Sahilin yeni gözdeleri olan Panayır ve Tatlılık Kafe zengin ve lezzetli mönüsüyle her yaştan Mersinliye hitap ediyor. Tatlı, dondurma ve içecek çeşitlerinin olduğu Tatlılık Kafe, sahilde turlayanların self servis hizmetinden faydalanacağı bir mekan özelliği gösterirken, Panayır Kafe ise geniş oturum alanı, şezlongları, günün her saatine uygun zengin öğün, atıştırmalık ve tatlı çeşitleriyle Mersinlileri karşılıyor.

Renkli konseptli ve uygun fiyatlı kafeler

Adnan Menderes Bulvarı’nda kısa süre önce açılmasına rağmen ilginç ve renkli görsel konseptiyle sahilde bisiklet süren ve yürüyüşe çıkan vatandaşların dikkatini çeken iki kafe de şimdiden ilgi odağı oldu.

Kafeler; arkadaşlarıyla bisiklet sürmeye çıkan küçük çocuklara da, arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirmek isteyen üniversite öğrencilerine de ailesiyle güzel bir mekanda bir şeyler yemek isteyen vatandaşlara da hitap ediyor. Her iki kafe de birbirinden farklı lezzetlerin uygun fiyata bulunduğu özelliğiyle de bütçe dostu bir yaklaşımla Mersinlilere hizmet veriyor. Panayır Kafe sabah 09.00’da kahvaltı öğünüyle başlayarak 23.00’e kadar açıkken, Tatlılık Kafe ise hafta içi 14.00-00 hafta sonu ise 12.00-00.00 saatleri arasında hizmete açık.

“Adını ruhundan alan bir kaf

Sahile renk katan bir diğer yeni kafe ise Panayır Kafe. Geniş oturma alanı ve 16 adet şezlongu ile farklı bir konseptle misafirlerini ağırlayan Panayır Kafe şimdiden vatandaşların ilgi odağı oldu.

Deniz Kızı Turizm A.Ş. Sahil Kafe Koordinatörü Ümit Sezer, Panayır Kafe ile bilgili bilgiler paylaştı. Konsepti anlatan Sezer, “Sahildeki kafelerimize adını da ruhundan alan panayır havasında bir işletme daha eklemiş bulunuyoruz. Burası kendine özgü konsept, yemek ve sunumları ile misafirlerimizin beğenisini toplayacak. Kafemiz 09.00 ile 23.00 saatleri arasında kahvaltıdan başlayıp günün her öğününe uygun ürünleriyle hizmet veriyor. Kafemiz açılalı iki hafta gibi bir süre olmasına rağmen çok büyük bir talep var. Bu yoğun ilgiden memnunuz. Bu ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz. Tüm Mersin halkını bekliyoruz” dedi.

“Arkadaşlarımızla vakit geçirebileceğimiz çok güzel bir yer olmuş”

İstanbul'dan Mersin’e Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nde okumaya gelen Sude Nalbant, arkadaşlarıyla sahilde gezerken Panayır Kafe’yi fark ettiklerini söyleyerek, “Dolaşırken gördük ve çok dikkatimizi çekti. Dışarıdan çok güzel bir mekan olarak görünüyor. İçeri girip bakmak istedik. Tatlılarına göz attık. Bence gençler için özellikle üniversitemizdeki gençler için çok güzel bir mekan olacağını düşünüyorum. Her şey harika görünüyor. Arkadaşlarımızla gelip oturabileceğimiz, vakit geçirebileceğimiz çok güzel bir yer olmuş” ifadelerini kullandı.

“Güzel düşünülmüş”

Panayır Kafe’ye eşi ve çocuğuyla gelen Yonca Demir, çok beğendiğini ifade ederek, “Bence çok güzel. Denize yakın olmasından dolayı zaten ‘bir gidip bakalım’ dedik. Biz çok beğendik. Herkese tavsiye ediyoruz. Gerçekten güzel düşünülmüş” dedi. Sahilde bulunan diğer kafelere de gittiklerini de ifade eden Demir, “Büyükşehir’in yaptığı bence çok güzel bir olay ve keşke tüm illerimizde bu gerçekleşse. Büyükşehir’in hizmetlerinden memnunuz” diye konuştu.

“Sahil kenarı olması çok güzel”

Ulya Çelik de Mersin Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencisi. Sahilde vakit geçirmek için Panayır Kafe’yi tercih eden Çelik, “Biz arkadaşlarımızla geldik. Çok memnun kaldık. Güzeldi, yemeklerini yedik, kahvesini içtik. Sahil kenarı olması ayrıca çok güzel bir şey. Çok memnun kaldık” şeklinde konuştu.

Elif Su Uzuner, ailesiyle Panayır Kafe’ye gelenlerden. Uzuner, “Kafe baya güzel, tam benlik” derken Baba Cüneyt Uzuner de, “Daha önce bisikletle geçerken dikkatimi çekmişti. Bugün çocukları getirdim. Onlar da beğendiler” dedi.

Uyanık: “Sahildeki kafelere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Denizkızı Turizm A.Ş. Saha Koordinatörü Pınar Uyanık, Büyükşehir olarak sahildeki kafelere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Tatlılık Kafe’miz hafta içi her gün 14.00 ile 00.00 hafta sonu ise 12.00 – 00.00 saatleri arasında misafirlerimize hizmet vermektedir. Şubemizde çeşit çeşit tatlı ve pastaların yanı sıra Bubble Tea,  limonata, milkshake gibi soğuk içeceklerimizi, kahve ve çay gibi sıcak içeceklerimizi de misafirlerimizle buluşturuyoruz” dedi.

“Tatlılık’ta çeşit çeşit dondurmalarımızı misafirlerimizle buluşturuyoruz”

Tatlılık’ta birbirinden farklı ve lezzetli dondurmaların da misafirlerin beğenisine sunulduğunu aktaran Uyanık, “Tatlılık’ta çeşit çeşit dondurmalarımızı misafirlerimizle buluşturuyoruz. Bu dondurmalardan biz menü halinde on farklı kap oluşturduk. Gelen misafirlerimiz isterlerse bu kaplardan seçip direkt alıp gidebilirler ya da kendi tercihlerine göre kendilerine özel kap dondurmalar oluşturabilirler” diye konuştu. Tatlılık’ın vatandaşların uğrak noktası haline gelmeye başladığını da söyleyen uyanık, “Şu an için oldukça iyi yorumlar alıyoruz. Gelen bir daha geliyor. Tatlılarımızı buradan alıp gidiyorlar. Bir oturma alanımız yok, self servis şeklimde alıp evlerine götürüyorlar ya da burada sahilde yürüyüşün tadını çıkarırken tatlılarımızla da yürüyüşlerini destekliyorlar” ifadelerine yer verdi.

“İyi ki açılmış”

Torunu ile sahilde vakit geçirirken Tatlılık’ı gördüğünü söyleyen Oya Kızıltan, “Açılması iyi olmuş çünkü buralarda tatlı alacak bir yer yok. Tribün Kafe’ye gidiyoruz sıklıkla. Torunum orayı çok seviyor, özgürce geziyor. Burayı da yeni gördük ve çok güzel, iyi ki açılmış” dedi.

Şemiz: “Hem fiyatları uygun hem de çok temiz”

Vatandaşlardan Levent Şemiz, “Biz eşimle birlikte bu sahilde hep yürüyüş yapıyoruz. Belediyemizin açmış olduğu bir çok sosyal yerlerden alışveriş yapıyoruz. Oturuyoruz, çayımızı içiyoruz, hem fiyatları uygun hem de çok temiz. Bir de bir özelliği var; çok dikkat ediyorum, çalışanları pırlanta gibi insanlar, özellikle seçiliyorlar herhalde hepsi çok iyi insan” dedi. Sahilin geçmiş yıllara göre çok güzel bir hal aldığını ifade eden Şemiz, “Eskiye göre dağlar kadar fark var. Bir kere hijyen, temizlik var ve yediğinden büyük haz duyuyorsun. Mesela balık lokantası açıldı, orada balık yedik muhteşemdi. Süper yerler” diye konuştu.

“Ürünleri hep taze ve çok güzel”

Merve Sahillioğlu da kızıyla sahil yürüyüşünde dondurma molası için Tatlılık’ı tercih eden vatandaşlardan.  Sahillioğlu, kısa süre önce ürünleri denemeye başladığını ifade ederek, “Buraya çok severek geliyoruz. Ben Bubble Tea almaya geldim, kızım mavi dondurmanın hastası. Ürünleri hep taze ve çok güzel. O yüzden burayı tercih ediyoruz” diye belirtti.

Finlandiya’dan gelen ve Mersin’de yaşayan Tuija Dölek, bisiklet sürerken Tatlılık Kafe’yi fark ettiğini ve dondurma aldığını söyleyerek, “Yarın eşimi de getirmek istiyorum, görsün. Yeri çok güzel. Hem spor hem deniz. Türkiye’de nasıl diyorlar; hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“Çok güzel bir mekan, her şey var”

Arkadaşlarıyla sahilde bisiklet süren ve Tatlılık’a dondurma molasına gelen Emir Adır, “Geçerken dondurma alacağız. Hatta akşam buraya geleceğiz. Daha önce arkadaşlarımızla bir kere dondurma almıştık, dondurmaları da güzel” derken, Kerem Yetiş ise Tatlılık için “Çok güzel. Her şey var. Mesela Buble Tea’yi çok seviyoruz. Onlar da var. Her şey tat olarak da çok güzel. Dondurma da alıyoruz. Çok güzel bir mekan” ifadelerini kullandı. Saadettin Çay ise, “Dondurmaları çok güzel. Külahları da bayat değil. Bazı mekanlarda bayat oluyor. Her şeyi de güzel yapıyorlar” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.