Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısında gündem Buğday hasatları ve fiyatları oldu.

Lisanslı depolara konulacak ürünlerin belirlenmiş kriterlere uygun olması halinde depolanmasının sağlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Güncel Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 13:12:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Borsa yönetim kurulundan yapılan açıklamada, Tarsus Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.' nin bölgemizde Mayıs ayında başlayan buğday hasadının ilk gününden itibaren alım yapılmaya başlandığı belirtildi.

Lisanslı depolara konulacak ürünlerin belirlenmiş kriterlere uygun olması halinde depolanmasının sağlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Cumhurbaşkanımızın ilk kabine toplantısında açıkladığı buğday alım fiyatlarının öncelikle üreticimize hayırlı olmasını dileriz. Tarım ürünleri ticaretinin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve bölge tarımına katma değer sağlanması amacıyla Pandemi Süreci içinde inşaatına ve tesisin bitirilmesi yönünde yatırımına hız kesmeden devam ederek 2020 yılında faaliyete başlayan lisanslı depomuz, Borsamız üyelerinin eseridir. Üyelerinin yoğun ilgisi nedeniyle 2022 yılından 2023 sezonuna neredeyse tam doluluk oranı ile giren Lisanslı depomuz Borsa üyelerinin ihtiyacına ve üyelerimize hizmet gayesi ile kurulan bir şirkettir.

ALIM PİRİMİ İÇİN, BORSANIN LOBİSİ SONUÇ VERDİ

Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) buğday alım fiyatını ton başına 8 bin 250 lira açıkladı. Geçen yıl Borsamızca yapılan lobi çalışmaları sayesinde TMO buğdayını Ofis’e satan çiftçiye ton başına 1000 lira alım primi ödemesini, bu yıl buğdayını tüccara satan çiftçiye de ödeyeceğini açıkladı.

TMO’nun ürün kriterlerine göre alım yapılan depolarımızda geçen yıla ait ürünler halen sağlıklı bir şekilde depolanmaktadır. Kontrolleri bakanlıkça yapılan depolarımızın doluluk oranının yüksek olması nedeniyle ilk etapta 7 bin tona yakın 2023 yılı buğdayı üreticimiz tarafından depolarımıza getirilmiştir.

TMO İLE İKİLİ GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Yeni sezona ait, belirlenmiş kriterlere uygun buğday depolanması için yasal çerçevede önlemlerimizi aldık.

TMO’nun basın açıklamasında   belirttiği üzere, depolarımızdan ürün çıkışı olması halinde, TÜRİB Acente Sorumlumuzdan kayıt yaptırarak, güncel ÇKS bilgileri ve randevu sistemi üzerinden alım kriterlerine uygun yeni sezon buğday alımlarımız devam edecektir.

Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden (www.tmo.gov.tr), TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir.

Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.