İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ, TOKİ TARAFINDAN BİRÇOK İLDE YAPILACAK OLAN KONUTL

Kocamaz; Arsa tahsisi bile yapılmadan hangi gerekçelerle ve neye dayanarak kuralar çekildi

Siyaset Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 15:06:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Kocamaz;  Arsa tahsisi bile yapılmadan hangi gerekçelerle ve neye dayanarak kuralar çekildi
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TOKİ tarafından birçok ilde yapılacak olan konutları TBMM gündemine taşıdı.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Kocamaz; Mersin’de de Arsa tahsisi bile yapılmadan 3 yıl öne kuraları çekilen 2000 konutun hangi gerekçelerle ve neye dayanarak kura çekimi yapıldığını sordu.
Mersin’de TOKİ tarafından yapılması planlanan ve 3 yıl önce kuraları çekilen 2000 konutluk proje nedeniyle vatandaşlar mağdur.
 Yaşanan sıkıntılı duruma dikkat çeken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz vatandaşların sesi oldu ve temeli atılmamış konutları TBMM gündemine taşıdı.  Kocamaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Önergesinde; TOKİ’nin  birçok ilde olduğu gibi Mersin’de de hak sahiplerini mağdur ettiğini  belirten Milletvekili Kocamaz, 3 yıl önce kuraları çekilmesine rağmen 2000 konut için bugüne kadar bir çivi bile çakılmadığını hatırlattı.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları dile getirdi:
 
1-  TOKİ tarafından yapılması planlanan ve 3 yıl öne kuraları çekilen konutlar hak sahiplerine niçin bugüne kadar teslim edilmemiştir?
 
2-  Arsa tahsisi bile yapılmadan hangi gerekçelerle ve neye dayanarak 2000 konutun kura çekimi yapılmıştır? Bu konuda öncelikle arsa tahsisinin yapılması gerekmiyor muydu?
 
3-  Aralarında 400’ü engelli ve 178’i şehit ailesi olmak üzere toplam 2000 dar gelirlinin kuraları bile çekilmiş bulunan konutlarını ne zaman yapmayı ve teslim etmeyi düşünüyorsunuz? Bu konuda bir çalışmanız varmıdır?
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.