MTSO Yönetim Kurulunda yeni Başkan Hakan Sefa Çakır oldu

Tek aday gösterilen Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulunun tamamının oyuyla MTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Güncel Yayın: 04 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 04.07.2023 23:02:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tek aday gösterilen Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulunun tamamının oyuyla MTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu, yeni Başkanını belirledi. Ayhan Kızıltan’ın seçilmiş olduğu şirketteki yetkisinin sona ermesi sonrasında 1.Yedek Üye olan Abdulkadir Orğun Yönetim Kurulu Üyeliği görevine geldi. 11 kişiden oluşan Yönetim Kurulu, 4 Temmuz Salı günü yaptığı toplantıda boşalan başkanlık için tek aday olan Hakan Sefa Çakır üzerinde uzlaşı sağladı. Üyelerin tamamının oyunu alarak seçilen Çakır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2026 yılında gerçekleşecek seçimlerine kadar görev yapacak olan Yönetim Kuruluna başkanlık edecek. 
MTSO Yönetim Kurulunda Cem Bucuge ve Mustafa Özdamar Başkan Yardımcısı, Alpay Seyhan Yönetim Kurulu Sayman Üyesi, Murat Aktoğ, Gökben Gökbulut, Yılmaz Özdemir, Zeynel Aydemir, İdris Üstemel, İstiklal Koçyiğit ve Abdulkadir Orğun Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.
 
Çakır: “Birleşerek başaracağız”
Yönetim Kurulu Başkanının belirlenmesi sonrasında yeni başkan Hakan Sefa Çakır görevi Ayhan Kızıltan’dan devraldı. Devir teslim sırasında kısa bir değerlendirme yapan Başkan Çakır şunları söyledi: 
“137 yıllık tarihimizden aldığımız sorumlulukla MTSO Yönetim Kurulu olarak birlik ve beraberlik ilkesiyle hareket etmeye devam edeceğiz. MTSO’nun ayrışmanın değil, birleşmenin ve dayanışmanın adresi olduğunu gösteren tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize, bu beklentiyi taşıyan ve destek veren tüm Meclis ve Meslek Komitesi Üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. 
Meclisimizle, Meslek Komitelerimizle ve tüm kent dinamikleri ile el ele vererek çalışacağız, tek yürek olarak  hareket edeceğiz, birleşerek başarılı olacağız. Bugünden sonra MTSO gerçek gündemine dönmüştür. Bekleyen projelerimiz var. Mersin iş dünyasının, tüm üyelerimizin beklediği projeler var. İlk işimiz bu birlikteliği sağlamak ve göstermekti. MTSO Yönetim Kurulu tüm yapay  ayrışmaları elinin tersiyle kenara itmiştir. Mersin bunu bekliyordu. Tek yürek bir MTSO’nun neler yapabileceğini göreceksiniz. Değerli Başkanımız Ayhan Kızıltan’a bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmet  bayrağını onurla devralıyoruz. Odamıza, iş dünyamıza ve tüm Mersin’e hayırlı, uğurlu olsun.” 
 
Hakan Sefa Çakır Özgeçmiş 
1970 Mersin doğumlu olan Hakan Sefa Çakır, eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. İlk kez 2005 yılında yapılan seçimlerde Oda Meclisine giren Çakır, aynı yıldan itibaren Oda yönetimlerinde yer aldı. 2018 – 2022 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çakır ayrıca Oda’nın projeleri arasında yer alan Mersin Agropark’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ulusal Turunçgil Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine de devam etmektedir. Uzun yıllar Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmış olan Çakır, Eren Tarım Ürünleri San ve Tic. Ltd. Şti ile Situr A.Ş firmaları çatısı altında yaş meyve sebze ticareti ve ihracatıyla uğraşmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Çakır, İngilizce bilmektedir. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.