AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK, BAHÇE YOLLARINDA YAPILAN SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELED

Başkan Mustafa Gültak; Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ilçenin kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Yeşilova Mahallesi’nde aralıksız gerçekleştirdiği sathi asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Güncel Yayın: 19 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2023 17:55:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Başkan Mustafa Gültak; Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ilçenin kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Yeşilova Mahallesi’nde aralıksız gerçekleştirdiği sathi asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, ilçe genelinde asfalt ve sathi kaplama çalışmaları sürüyor. Ekipler, son olarak Yeşilova Mahallesi'nin bahçe yollarını sathi asfaltla kaplayıp üreticileri ve mahalle sakinlerini toz, toprak ve çamurlu yollardan kurtardı. Ekiplerin, iş makineleri desteğiyle yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, sathi kaplamanın bittiği bahçe yolunu, bölgede faaliyet gösteren bir çiftçinin traktörüne binerek test etti.

“Bırakın köy içi yollarını, tarla yollarımız bile artık asfaltlanıyor”

Köyden mahalleye dönüşen Yeşilova’ya ilk kez sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren üretici İsmet Çakır; “Akdeniz, Mersin’in en geri kalmış ilçesiydi. Gültak Başkanımız geldi geleli, bırakın köy içi yollarını, tarla yolları bile asfaltlanıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ürünlerimiz tozdan, topraktan kurtuldu. Yollar taşlıydı, araçlarımızın tekeri patlıyordu, ulaşımımız zor oluyordu. Milletin arabaları yolda kalıyordu. Şimdi Allah’a şükür, aynen Adana’ya Mersin’e gider gibi basıp gideceğiz tarlalarımıza” şeklinde konuştu. Yeşilova sakinlerinden Fikri Ünlü de; “Eskiden yollarımız çok kötüydü. Şimdi daha güzel oldu. Çok memnunuz. Başkanımızdan Allah razı olsun” derken, bölge sakini Hikmet Köse ise; “Bu yol daha önce çamurdu, çamurdan geçilmiyordu. Tüccar da girmiyordu böyle çamur olan yerlere. Ancak şimdi asfalt dökülünce çok güzel oldu. Yolumuzu yaptığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Muhtar Ünlü; “Yeşilova tarihinde bir ilk”

Yeşilova Mahallesi Muhtarı Ergün Ünlü ise mahallesine sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti; “Bugün burada bahçe yollarımızın sathi asfalt kaplaması yapılıyor. Bu, Yeşilova için bir ilk... İlk kez bahçe yollarımızın asfaltlandığını görüyoruz. Benim üçüncü dönem muhtarlığım; daha önce bu hizmeti görmedim.  Başkanımız bu konuda gerçekten duyarlı. Çiftçiliği bilen, çiftçinin halinden anlayan bir Başkanımız var. Sayın Başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun. Özveriyle çalışıyorlar, hepsine çok teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

 

Başkan Gültak; “Akdeniz’in tüm bahçe yollarını sathi kaplama yapacağız”

Yeşilova Mahallesi’nde gerçekleşen çalışmaları yerinde inceleyen ve ekiplerden bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise yaptığı açıklamada; “Fen işleri ekiplerimiz, köyden mahalleye dönüşen bölgelerde bahçe yollarını asfaltla kaplıyor. Maalesef bu yollar uzun yıllar boyunca hiç yapılmamış. Biz de ilk 3 senemizde genelde buralar mucur döküp, vatandaşlarımızın bahçesine kolayca ulaşmasını sağlıyorduk. Fakat bunun doğru bir yöntem olmadığını da biliyorduk. Ne zaman ki soğuk (sathi) asfalt tesisimizi bitirip kombili aracımızı aldıktan sonra, geçen seneden itibaren bahçe yollarını sathi kaplama yapıyoruz. Böylelikle her sene mucur dökmeyeceğiz. Daha rahat, temiz, tozu olmayan sağlam bir asfaltı Akdeniz’in tüm bahçe yollarına dökeceğiz. Böylelikle üreticilerimiz, köylülerimiz daha rahat edecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Gültak, Yeşilova Mahallesi Muhtarı Ergün Ünlü ile birlikte bölgede faaliyet gösteren bir üreticinin traktörüne de binerek sathi kaplama çalışması tamamlanan bahçe yolunu test etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.