“YILDIZLAR ALTINDA YAZ EĞLENCESİ” TİYATRO OYUNUYLA TARSUS’TA 31 MAHALLEDE 30 BİN SEYİRCİYE ULAŞILDI

TARSUS'TA 30 BİN SEYİRCİYLE YILDIZLAR ALTINDA YAZ EĞLENCESİ!

Güncel Yayın: 29 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 29.08.2023 14:20:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

TARSUS'TA 30 BİN SEYİRCİYLE YILDIZLAR ALTINDA YAZ EĞLENCESİ!

Tarsus Belediyesi tarafından merkez ve kırsal mahallelerde kentin sanat ve kültürle buluşması kapsamında düzenlenen duayen oyuncuların sahnelediği “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyunu 31 mahallede oynanarak 30 bin seyirciye ulaştı. Yoğun katılımın gösterildiği tiyatro oyunlarında Tarsus sanatla bir araya geldi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak için bu yazda Tarsusluları tiyatro ile buluşturdu. Birbirinden değerli oyuncuların ve Bizimkiler, Akasya Durağı, İkinci Bahar gibi birçok dizi, film ve tiyatroda oynayan Duayen Oyuncu Cezmi Baskın’ın yer aldığı" Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi " oyunu yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde sahnelendi. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından müzikli güldürü şeklinde bolca eğlencenin olduğu oyun sıcak yaz günlerine rağmen Tarsus halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergun ve Murat Demirbaş sahne aldı.  Kültür ve sanatı toplumun her kesimine ulaşılabilir kılmak için çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi halkın beğenisini topladığı yaklaşık 30 bin izleyiciye ulaşan Tiyatro günlerini gerçekleştirdi.

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında duayen isimleri ağırlayan Tarsus Belediyesi, Tiyatro günlerinin final oyununun sergilendiği son gününde Şehitler Tepesi Mahallesi’nde alan tıklım tıklım doldu. Bolca kahkaha ve alkışları toplayan Tiyatro ekibi bu kapsamda yaz akşamlarını renklendirdi.

“MAHALLEMİZ ADETA RENKLENDİ

Son oyunun sahnelendiği Şehitler Tepesi’nin Mahalle Muhtarı Ruhi Güngör, “ Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi adlı tiyatro oyununun son günü mahallemizde gerçekleşti. Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın bize bu imkânı vermesi ile mahallemiz adeta renklendi. Başkanımıza çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı

“SANAT VE KÜLTÜRÜN HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Oyunu çok beğendiklerini ifade eden vatandaş, "Bu tiyatro oyunları gerçekten harikaydı. Eğlendik, güldük, unutulmaz anlar yaşadık. Tarsus Belediyesi'ne ve Başkan Bozdoğan'a böyle etkinlikler düzenledikleri için teşekkür ederim. Sanat ve kültürün herkes için erişilebilir olması çok önemli." dedi.

“USTA OYUNCULARI CANLI VE EVİMİZİN ÖNÜNDE GÖRMEK HARİKAYDI”

Tarsus’ta halkı tiyatroyla buluşturan Başkan Bozdoğan’a teşekkür eden sanatsever, "Çocuklarımızla birlikte bu tiyatro oyunlarını izlemeye geldik ve gerçekten keyif aldık. Özellikle Cezmi Baskın gibi usta oyuncuların sahnesini canlandırması harikaydı. Tarsus'ta böyle etkinliklerin olması ailece keyifli zaman geçirmemizi sağlıyor." dedi.

“TİYATRO GÜNLERİNİ DUYDUĞUMDA ÇOK HEYECANLANDIM”

Her sene bu tarz etkinliklerin düzenlenmesini isteyen vatandaş, "Tarsus Belediyesi'nin kültür ve sanatı mahallelere taşıması harika bir fikir. Bu tiyatro oyunları sayesinde hem komşularımızla bir araya gelme fırsatı bulduk hem de güzel bir eğlenceye katıldık. Başkan Bozdoğan'a ve ekibine teşekkür ediyoruz. Tiyatro günlerini duyduğumda çok heyecanlandım çünkü tiyatro sevgilisiyim. Bu etkinlikler sayesinde kültürel bir deneyim yaşama şansı bulduk. Umarım gelecek yıllarda daha fazla tiyatro etkinliği görürüz." ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.