İLAN VE REKLAM VERGİLERİNDEKİ SORUNLAR ELE ALINDI

Mersin’de açık hava reklamları veren ve bu reklamları uygulayan sektör temsilcileri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘İlan ve Reklam Vergileri Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya geldi.

Güncel Yayın: 15 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.09.2023 09:05:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin’de açık hava reklamları veren ve bu reklamları uygulayan sektör temsilcileri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘İlan ve Reklam Vergileri Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya geldi.

Moderatörlüğünü sektör temsilcisi Hamdi Gökalp’in, 29 No’lu Meclis Üyesi Görkem Aksoy ve 29 No’lu Komite Üyesi Ali Gök ile birlikte yaptığı toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı İlan ve Reklam Şube Müdürü Tevfik Aydın da katıldı. Toplantıda, açık hava ilan ve reklam vergilerinde yaşanan sıkıntılara çözüm arandı.

Mersin’de açık hava reklamları veren ve bu reklamları uygulayan sektör temsilcileri; MTSO 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri, 10 No’lu Akaryakıt, LPG, Madeni Yağın İşlenmesi ve Ticareti, 12 No’lu Mobilya, Halı ve Ev Eşyası, 14 No’lu İkamet Amaçlı İnşaat Meslek Komitesi işbirliğinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen ‘İlan ve Reklam Vergileri Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya gelerek, açık hava ilan ve reklam vergilerinde yaşanan sıkıntılara çözüm olabilecek fikir alışverişinde bulundular.

Moderatörlüğünü sektör temsilcisi Hamdi Gökalp’in, 29 No’lu Meclis Üyesi Görkem Aksoy ve 29 No’lu Komite Üyesi Ali Gök ile birlikte yaptığı toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı İlan ve Reklam Şube Müdürü Tevfik Aydın katıldı. 

Açık hava ilan ve reklam vergilerinde yeni çözüm yolları dile getirildi

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Yasası çerçevesinde totem ve tabelalarda uygulanan vergiler, vergi istisnaları ve düzenlemeler hakkında bilgiler paylaşıldı. Katılımcılar, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek taleplerini aktardı. Toplantı sonunda gerek 29 No’lu komiteden, gerekse Büyükşehir Belediyesi’nden temsilcilerin bulunduğu bir çalışma grubu kurulup, sorunların ve taleplerin rapor haline getirilerek Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulması kararlaştırıldı.

İnşaat izni alınmış arsalardaki totem ve tabelaların kullanım şartnamesi hakkında bilgi verilerek bu konuda sektörün taleplerinin de dile getirildiği toplantıda, kişilerin kendilerine ait boş arsalarda firmalarının reklamını yapamamasının getirdiği sıkıntılar aktarıldı.

Bulvar, ana arterler gibi kamu alanında bulunan totemlerle ilgili kamu alanı kullanım bedelinin yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğinin üzerinde durulan toplantıda, kentin görsel estetiğinin sağlanması için tabelalara düzenleme talebi gündeme getirildi. Bunun için Mersin’deki bir ana bulvarın pilot bölge seçilmesi talep edilirken, bu bölgede tüm işyeri sahiplerine bir süre verilerek, tek tip cephe tabelası uygulamasına gidilmesi değerlendirildi. Yine bu bölgede çevre kirliliğini önlemek adına, kaldırım üzerindeki tüm totem ve reklam mecralarının kaldırılması gerekliliği ele alındı.

Toplantının sonunda, 2016 yılı sonrasında inşaatların çevresini saran vinil tabelalardan alınan reklam vergilerinin artmasıyla birlikte, inşaat firmalarının bu reklamlardan vazgeçmesinin getirdiği sıkıntılara dikkat çekildi. Bu durumun hem belediyelerin vergi geliri kaybetmesine, hem de vinil yerine inşaatların kullandığı sac tabelaların görüntü kirliliğine neden olduğu belirtilerek, bu vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesi talep edildi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.