Yenişehir Dünya ve Avrupa triatlon yarışlarına hazır

Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası, Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde 20-21 Nisan’da Mersin’de düzenlenecek. 5 kıtadan toplamda 380 sporcu bu hafta sonu Yenişehir’in adından söz ettiren triatlon parkurunda yarışacak.

Güncel Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 16:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası, Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde 20-21 Nisan’da Mersin’de düzenlenecek. 5 kıtadan toplamda 380 sporcu bu hafta sonu Yenişehir’in adından söz ettiren triatlon parkurunda yarışacak.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF) iş birliğiyle gerçekleşecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın lansmanı yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Dünya Triatlon Birliği Kıdemli Yöneticisi Eric Angstadt, Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Üyesi Alicia Garcia ve Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ender Baş ile Milli Paratriatletler Tahir Erdemir ve Uğurcan Özer konuşmacı olarak katıldı.

“Bir hafta arayla iki uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Lansman toplantısında konuşan ve sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, geçtiğimiz hafta Yenişehir’de düzenlenen FIBA EuroLeague Women Final Four’unu işaret ederek, bir hafta arayla iki uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Yenişehir’de triatlon sporunun geliştiğini ifade eden Başkan Özyiğit şunları dile getirdi: “Sporun barışa olan katkısı, dostlukları pekiştirmesi ki Dünya’nın buna çok ihtiyacı var. Son dönemde yaşanan büyük kargaşalar ve savaşlar spor ve sanatın birleştirici gücünün gerekliliğini bize gösteriyor. Bu 5 yıl önce başlattığımız bu organizasyon kentimize de büyük bir renk kattı. Ve kentimizin de hem Dünya’da hem de Avrupa’da tanınmasında önemli bir görev üstlendi. Bu yıl Dünya Paratriatlon Kupası yarışları da gerçekleşecek. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota oluşturması yarışı daha da özel kılıyor, yarışa gösterilen ilgiyi de arttırıyor. 26 ülkeden 140 yabancı, toplamda 380 sporcu ter dökecek. Bu ortamı hazırlamak bizim görevimiz. Konuklarımızı kentimizde büyük bir mutlulukla misafir ediyoruz. Triatlon sporu Yenişehir’de gelişiyor. Yenişehir’de triatletler yetişiyor. Yenişehirli triatletleri gelecek yıllarda bu yarışlarda görmek bizim en büyük umudumuz. Spora katkı sunmaya, bu alanda emek vermeye devam edeceğiz. Yenişehir Triatlonu’nun beşincisini bu yıl gerçekleştiriyoruz. Umut ediyorum ki gelecekte Dünya Şampiyonası’nı da kentimize getiririz. Kentimiz geçen hafta burada Avrupa’nın kadın basketbolunda en üst seviyesinde dörtlü finalleri gerçekleşti. Bir hafta arayla iki uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kentimizde bu işi gerçekten büyük bir gönüllülükle kabullenen Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve spor dostu bütün kurumlara teşekkür ediyorum.”

“Yenişehir’imizde çok daha güzel başarılara imza atacağız”

Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ender Baş ise “Bu yıl Yenişehir Triatlonu’nun beşincisi düzenleniyor. Çok ciddi başarılara imza atmış Belediyemizle beraber bu yıl üzerine biraz daha katarak, Dünya Paratrialon Şampiyonası’nı da ilave ederek taçlandırmış olduk. İnşallah Yenişehir’imizde çok daha güzel başarılara imza atacağız. Tabi ki bu konuda sağ olsun Başkanımız ve ekibinin katkısı çok büyük. Herkese şimdiden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu

“Kendi topraklarımızda, kendi havamızı soluyup motivasyonu sağlayabiliyoruz.”

Dünya’daki en iyi ilk 10 paratriatleten biri olan Uğurcan Özer, Mersin’deki yarışları çok önemsediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Ülkemi paratriatlon branşında, uluslararası yarışmalarda temsil ediyorum. 2024 Paris Paralimpik Oyunları için mücadelemize devam edip kotayı almak için yarışmalara devam ediyoruz. Burası bizim için önemli bir yarış, bu yarışa da yabancı değilim. Çok teşekkür ederiz. Yıllardır bu yarış düzenleniyor. Aynı zamanda en iyi derecemi çıkardığım bir yarış. 2021 yılından beri Mersin yarışı hem paratriatlon olsun hem de normal triatlon olsun büyük bir önem arz etti. Bu yıl da uluslararası arenada olması bizim için çok büyük bir şans çünkü bu sefer çok uzağa gitmeden kendi ülkemizde yarışabiliyoruz. Kendi topraklarımızda kendi havamızı soluyup motivasyonu sağlayabiliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.