TARSUS'TA TOPLANAN YÜZLERCE KADIN, MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME TOPLANTISI İLE AYDINLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 01-31 Ekim tarihleri arasında küresel düzeyde farkındalık yaratmayı hedefleyen Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı'nda, Tarsuslu kadınlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Güncel Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 15:05:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 01-31 Ekim tarihleri arasında küresel düzeyde farkındalık yaratmayı hedefleyen Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı'nda, Tarsuslu kadınlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen kapsamlı bilgilendirme toplantısında, yüzlerce kadın, Meme Kanseri konusunda bilinçlenme fırsatı buldu.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı'nı, Tarsuslu kadınlarla bilgilendirme toplantısı düzenleyerek anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantı, yüzlerce kadının katılımıyla Meme Kanseri konusunda farkındalığın artmasına ve bilinçlenmeye destek oldu. Başkan Bozdoğan, bu toplantıda hem belediye başkanı kimliğiyle hem de tıbbi uzmanlık bilgisiyle konuya derinlemesine eğildi. Katılımcılara Meme Kanseri'nin belirtileri, risk faktörleri ve erken teşhisin hayati önemi konusunda içten bir şekilde bilgiler aktardı.  Aynı zamanda, tedavi seçenekleri ve sağlıklı yaşam tarzıyla ilgili ipuçlarıyla katılımcıları bilinçlendirdi. Katılımcılar tek tek soru yöneltti. Meme Kanseri’nin erken teşhisinin hayati önemini vurgulayan Başkan, katılımcılara düzenli kontrollerin ve bilinçli yaşam tarzının önemini vurguladı. Toplantı, katılımcılar arasında Meme Kanseri konusunda farkındalığın artmasına ve hastalıkla mücadelede erken teşhisin kritik rolüne dair derin bir anlayış oluşturulmasına katkı sağladı.

Başkan Bozdoğan'ın etkili konuşması ve sağlık konusundaki duyarlılığı, Tarsuslu kadınlar arasında takdir topladı ve katılımcılarda bilinçlenme ve önlem alma konusunda artan bir motivasyon oluşturdu. Toplantının sonunda, katılımcılar Başkan Bozdoğan'a ve belediyeye bu değerli bilgilendirme ve farkındalık etkinliği için teşekkür etti.

“ ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Başkan Bozdoğan erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek, “Bugün anlatacağım konu, kadınları çok yakından ilgilendiriyor. Meme kanseri maalesef erkeklerde de görülebilen bir hastalıktır, ancak erkeklerde nadir görülür ve genellikle geç evrelerde teşhis edilir. Kadınlarda ise erken evrede teşhis edilmesi, tedavi başarısını artırır. Her yıl Ekim ayı, dünya çapında meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlenmiş olup, 2.3 milyon kadını ilgilendiren hastalığın önlenmesi ve taranması amaçlanmaktadır. Bu farkındalık etkinliklerinde pembe kurdele sembolü kullanılır. Meme kanseri, kadınlarda görülen en sık meme hastalığıdır. Ülkemizde de maalesef meme kanseri sık görülmektedir. Kanser teşhisi alan her 4 kadından biri meme kanseri teşhisi almaktadır. Son derece üzücü bir gerçek olarak, meme kanseri nedeniyle her yıl binlerce kadınımızı kaybetmekteyiz. Bu yüzden bugün Tarsus Belediyesi olarak Tarsuslu kadınlara böyle bir toplantı düzenledik. Unutmayın erken teşhis hayat kurtarır.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.