BAŞKAN BOZDOĞAN; “2024 YILINDA HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ İNSAN ODAKLI HİZMETLER İLE VİZYONER BELEDİYECİLİ

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, idarecilik süresi boyunca vizyoner olmaya, kent kimliğini oluşturma ve kentli olma bilincini yüksek tutma adına faaliyetler sürdürdüğüne değindi.

Güncel Yayın: 03 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 03.10.2023 20:16:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, idarecilik süresi boyunca vizyoner olmaya, kent kimliğini oluşturma ve kentli olma bilincini yüksek tutma adına faaliyetler sürdürdüğüne değindi. Başkan Bozdoğan “Tarsus’u çiviyle, çekiçle, çimentoyla tarif eden “müteahhit’’ zihniyetiyle bir olup, ortaklık yapıp, bina inşa etmeye değil, genç ve pırıl pırıl nesiller inşa etmeye, onların geleceklerini tesis etmeye gayret gösteriyoruz. Tarsus’a çivi de çaktık, dağlarında çiçeklerin açmasına vesile de olduk.” dedi.

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Müdürlüklerden ve komisyondan gelen evraklar görüşüldü. Başkan Bozdoğan önemli açıklamalarda bulunarak kente değer katan projelerini anlattı.

Konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Vizyon; geleceğe dair planlarımızı, hedeflerimizi, amaçlarımızı kapsayan yol haritamızı belirlememiz, ilan etmemiz anlamı içeriyor. 2024 yılı vizyonumuz, yani projelerimizin ve bu kent için yapacaklarımızın neler olduğu ve olacağıyla ilgili ekonomik planlarımızın hayata geçmesiyle alakalı elbette. Bugün, bu koltuğu devraldığımda Tarsus Belediyesi’nin ‘’vizyoner’’ yüzü, büyük soru işaretlerine ve büyük imaj problemlerine yol açacak cinsten, bu kente katma değer sağlamasından çok ‘’başka şeyler üzerine’’ temellenmiş, tabiri caizse kendi halindeydi.” dedi.

 “VİZYON, PROJEDİR, YATIRIMDIR”

Her zaman vizyoner çalışmaları sürdürdüğüne değinen Başkan Bozdoğan “Vizyon, otel inşaatı değildir. Eğer otel inşa etmekle yükümlü müteahhit değilseniz. Köyleri kentleştirme çabası değildir. Kentinizde görünür hiçbir hizmetiniz yokken “mükemmellik ödülü’’ alıp gelme çabalarınız değildir. Vizyon, projedir, yatırımdır. Kent için sağlayacağınız katma değerdir. Tarsus’u yönetmek için görev aldığımız günden itibaren, idarecilik süremiz boyunca vizyoner olmaya, kent kimliğini oluşturma ve kentli olma bilincini yüksek tutma adına faaliyetler sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TARSUS’A ÇİVİ DE ÇAKTIK, DAĞLARINDA ÇİÇEKLERİN AÇMASINA VESİLE DE OLDUK”

Tarsus’a her alanda hizmeti götürüldüğünü kaydeden Başkan Bozdoğan “Tarsus’a çivi mi çaktınız? mantığı, artık bir hırdavat meselesinden ibarettir. Bunca yapılan karşısında dile getirilen ‘’Tarsus’a çivi mi çaktınız?’’ eleştirisi sığ bir eleştiridir. Tarsus’u çiviyle, çekiçle, çimentoyla tarif eden “müteahhit’’ zihniyetiyle bir olup, ortaklık yapıp, bina inşa etmeye değil, genç ve pırıl pırıl nesiller inşa etmeye, onların geleceklerini tesis etmeye gayret gösteriyoruz. Tarsus’a çivi de çaktık, dağlarında çiçeklerin açmasına vesile de olduk. Kütüphaneden markete, manavdan kasaba, parktan tiyatroya, hastaneden meydana, pazar yerine kadar bu kente katma değer sağlayacak ne varsa, gece gündüz gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlere dair sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Bu saydıklarımın hiçbirisi bu şehirde yoktu. Var mıydı? Vardı da Tarsus’un her tarafına çiviler çakılmıştı da ben mi göremedim? Nerede çivi çakılan binalar, tesisler, çığır açan projeler? Gençler için, kadınlar için, yaşlılar için ne yapıldı da ben görmedim. Yaşamını bu şehirde geçirmiş bir birey olarak hangi hizmeti görmezden geldiğimi, haksızlık yaptığımı bana söyleyin. Tarsus’ta hastaneler, kütüphaneler, sanat merkezleri, gençlik merkezleri, kadın yaşam merkezleri, yaşlı bakım tesisleri, muhtar odaları, sağlık kabinleri, yeşil alanlar, kent meydanları vardı da ben mi inkar ediyorum? Hayır.” diye ifade etti.

“200 KÜSÜR MİLYON LİRAYA BU PROJELERİ YAPAMAZDINIZ”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Tüm bu projeler parayla yapıldığı, ekonomiyle sağlandığı için, Tarsus Belediyesi’nin 2019 yılında 200 küsur milyon lira olan bütçesiyle tüm bu projeleri yapamazdınız. Yapamadınız da. O halde kim Tarsus’a çivi çakmış? Nerede o çiviler, o eserler, o projeler? Üstelik bütün Dünya’yı kasıp kavuran pandemi yokken, Kahramanmaraş depremleri yokken, ekonomik kriz yokken.  Benzin, mazot, elektrik, doğalgaz fiyatları tavan yapmamışken, Dolar, Euro 20-25 katına çıkmamışken, Tarsus’ta hangi çivi nereye çakılmış bilen var mı?” şeklinde ifade etti.

“TARSUS BELEDİYESİ’NİN 2024 YILI BÜTÇESİNE YAKLAŞAN BAŞKA BİR İLÇE BELEDİYESİ YOK”

Bütçeye ve her daim Tarsus için hizmet etmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Bozdoğan “Vizyon projelerimizin sürmesi ve bu kente her geçen gün bir yeni proje daha ekleyebilmemiz, katabilmemiz için 2024 yılı bütçemizin ulaştığı rakam 3 Milyar 96 Milyon TL. Bugün Mersin’de, Tarsus Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesine yaklaşan bir ilçe yok. Belediyemizin süren ve henüz başlamamış projeleri için 2024 yılında öngördüğümüz bu rakam, Tarsus’u ‘’diğerlerinden ayırmaya’’ yetecek, Tarsuslu’nun,  çağdaş kentlerin aldığı hizmetlere erişmesi kolaylaşacaktır. Vizyoner bakış açımız, 2024 yılını planlamada belirlediğimiz bütçemiz üzerinden hayata geçirmeye çalışıp, Tarsus için hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.