AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK: “4 YILDA 10 BİN ÇOCUĞUMUZA YÜZME ÖĞRETTİK”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla 2019 yılında başlattıkları portatif yüzme havuzları projesi sayesinde bugüne kadar 10 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini söyledi.

Güncel Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 11:52:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla 2019 yılında başlattıkları portatif yüzme havuzları projesi sayesinde bugüne kadar 10 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini söyledi.

Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği yaz okulu çerçevesinde verilen ücretsiz yüzme kursu devam ediyor. Madımak Parkı’nda kurulan portatif yüzme havuzuna giren çocuklar hem yüzmeyi öğreniyor hem de sıcak havada serinliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği yüzme kursunda bu yıl; 2010 ila 2016 yılları arası doğumlu çocuklar faydalanabiliyor. Kursa katılan çocuklar, uzman eğitmenler gözetiminde bir yandan yüzme öğrenirken, diğer yandan da yaşıtlarıyla birlikte keyifli dakikalar geçiriyor.

“İLK İŞİMİZ YÜZME HAVUZLARI OLDU”

Kursa gelen çocukları ve ailelerini ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2019 yılında ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ parolasıyla gerçekleştirdikleri proje çerçevesinde bugüne kadar 10 bin çocuğa yüzmeyi öğrettiklerini belirtti. Akdeniz ilçesinde uzun yıllar boyunca çocukların yüzme öğrenebileceği bir havuz olmadığını hatırlatan Başkan Gültak, “Seçimden önce annelerin bizden ilk isteği yüzme havuzu olmuştu. Biz de göreve gelir gelmez ilk iş olarak bunu gerçekleştirdik. Bugüne kadar 10 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Bu yıl da yaklaşık bin çocuğumuz kurslardan faydalanıyor” dedi.

“PROJE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”

Projelerinin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Başkan Gültak, “2019 yılında portatif havuz üretimi yapan tek bir firma vardı. Biz kendilerinden rica ettik ve ilçemize bir tane yaptırdık. Bu proje ulusal çapta duyuldu. Daha sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığımız da ihtiyaç olan bölgelere gönderme kararı aldı. Dolayısıyla bizler mutlu olduk, aileler mutlu oldu” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.