CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi o

28. Yasama Döneminin başlaması nedeniyle yapılan TBMM Genel Kurulu’nda, bu hafta yapılan seçimlerle TBMM Başkanlık Divanı ve İhtisas Komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi.

Güncel Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 14:55:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

28. Yasama Döneminin başlaması nedeniyle yapılan  TBMM Genel Kurulu’nda, bu hafta yapılan seçimlerle TBMM Başkanlık Divanı ve İhtisas Komisyonlarında görev alacak  milletvekilleri belirlendi.

TBMM Genel Kurulu’nda, İhtisas Komisyonları için  yapılan seçimlerin ardından CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olarak seçildi.

İnşaat Mühendisi olan, İnşaat Mühendisleri Odası’nda yönetim kurulu üyeliği yapan, uzun yıllar Mersin Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği görevini yürüten ve aynı zamanda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görev alan Kış, geçmiş dönemdeki tüm tecrübelerine ve deneyimlerine dayanarak seçilmiş olduğu komisyonda aktif rol alacağını vurguladı.

Vergi sıralamasında en yüksek vergiyi  ödeyen illerin başında gelen Mersin'in, yıllardır  yatırımlardan istediği payı alamadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Kış, görev süresi içerisinde kentin yatırımlar konusundaki makus talihini yenmek ve Mersin’in yatırımlar konusunda  daha yukarılara çıkması için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtti.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu, yakın zamanda da deprem acısını derinden yaşadıklarını ifade eden Kış, şehirlerimizin yeniden depreme dayanıklı olarak inşası için, olası deprem öncesi her türlü tedbirin alınması için Komisyon’un CHP grubu üyeleri olarak her düzenlemeyi yapacaklarını da vurguladı.

Mersin Milletvekili Kış, gerek fiili olarak, gerekse mevzuat kapsamında düzenlemelerin yapılması için gereken hassasiyeti göstereceklerini belirtti.  

Mersin'in  Çukurova Havalimanı, Kazanlı Turizm Projesi, Çeşmeli-Taşucu otobanı gibi  yılan hikayesine dönen önemli yatırımlarının olduğuna da dikkat çeken Kış, bu tamamlanmayan yatırımlar nedeniyle  Mersin’in özellikle Turizm sektörü açısından tıkanma yaşadığını,  ülke ekonomisine büyük katkısı olan Mersin’in bu alanda da kentin hak ettiği payı alacak çalışmalara imza atacaklarını  vurguladı.

Kış, Türkiye’nin ve Mersin’in yararı için gereken ne varsa tüm tecrübelerini bu komisyonda kullanacağını, oy veren vermeyen her vatandaşın Mersin’de daha mutlu yaşayabilmesi için de  haklarını savunacağını ifade etti.

CHP’nin diğer Komisyon üyeleri ise şu isimlerden  oluştu.

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Antalya Milletvekili Sururi Çorabatur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.