Tarsus TSO’da Zeytinyağı Tadım eğitimi yapıldı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Slow Food işbirliğiyle Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi düzenlendi.

Güncel Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 17:39:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Slow Food işbirliğiyle Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi düzenlendi.
Tarsus TSO’da yapılan eğitimde Gıda Yüksek Mühendisi ve Zeytinyağı Tadımcısı Dr. Dilşen Oktay Ertem tarafından katılımcılara çeşitli duyusal testler uygulandı.
 
Dr. Ertem, eğitimin Uluslararası Zeytin Konseyi’nin standardına göre hazırlanmış bir eğitim programı olduğunu belirterek, ‘’Zeytinyağının kalitesini artırmak ve insanların zeytinyağının duyusal olarak da değerlendirebileceğini görmeleri için yapılan bir kurs. Aynı zamanda bu eğitim programı ile zeytinyağının tadılarak ve koklanarak kalitesinin anlaşılabileceğini göstermek amaçlanıyor. Özellikle zeytin ve zeytinyağı üreten bölgelerde bu eğitimlere talepler giderek artıyor. Bu tür eğitimler sektörde kaliteli üretimi özendirmek, artırmak ve dünya standartlarına uygun zeytinyağlarını üretmek açısından önemli.’’ diye konuştu.
 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Başkan Yardımcısı Fuat Togo ve Oda üyelerinden katılımın olduğu eğitim sonunda katılımcılar seçici testleri geçerek uygunluk aldılar.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.