BÜYÜKŞEHİR GELECEĞİN YAZILIMCILARINA TEMEL OLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve robotik kodlama konularında eğitim alan kursiyerler, birinci kuru tamamladı. Kursiye

Güncel Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 11:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve robotik kodlama konularında eğitim alan kursiyerler, birinci kuru tamamladı. Kursiyerlere katılım belgeleri verilirken, 2. kur eğitimleri için giriş sınavları yapıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Mersin’de sosyal belediyecilik alanında örnek projelere ve çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadınların ve çocukların sosyal yaşamda daha etkin olması amacı ile faaliyetlerini sürdürüyor. 

Bu bağlamda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve robotik kodlama konularında verilen kursun birinci kuru sona erdi. Kursa katılan ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 135 kursiyer öğrenciye katılım belgeleri verilirken, ikinci kur eğitimleri için de giriş sınavları yapıldı.

“3D tasarım yapıyoruz. Oyun geliştiriyoruz”

Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi kursiyerlerinden Eylül Tutak, atölyenin ilanını sosyal medya üzerinden gördüğünü, içeriklerin kendisine yakın olmasından dolayı atölyeye katılmaya karar verdiğini söyledi. Atölyede robot ve 3 boyutlu tasarım yaptıklarını dile getiren Tutak, “Yaptığımız robotlar ile robot yarışmalarına katılıyoruz. 3D tasarım yapıyoruz. Oyun geliştiriyoruz” dedi. Tutak, atölye ile tanışmadan önce istediği mesleğin çok farklı olduğunu, ancak artık bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi. 

Kursiyerlerden lise öğrencisi Emsal Ağırbaş ise Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’ni kardeşinden duyduğunu ifade ederek; atölyede robot tasarımı, 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme alanlarında eğitim aldıklarını ve atölye çalışmaları ile birlikte bilgisayar teknolojileri alanında yeni şeyler öğrendiğini dile getirdi. 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.