BAĞLARBAŞILI GENÇLER TALEP ETTİ BAŞKAN GÜLTAK YERİNE GETİRDİ

Bağlarbaşı Mahallesi’ne yeni bir spor sahası kazandırıldı

Güncel Yayın: 06 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.04.2023 10:45:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bağlarbaşı Mahallesi’ne yeni bir spor sahası kazandırıldı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Başkan Gültak, özellikle mahalleli gençlerin isteği üzerine, ilçeye bağlı kırsal ve en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Bağlarbaşı Mahallesi’ne kazandırılan halı sahayı inceledi. Başkan Gültak, bölgenin incir üreticileriyle de bir araya geldi, incir bahçelerini gezdi.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan gençlerin talebi ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçen hizmet ekipleri, bölgeye yeni ve modern bir halı saha kazandırdı. Her yaştan sporseverin kullanabileceği sahanın çevre düzenlemesi yapıldı, aydınlatma grupları asıldı, banklar ve çöp kovaları yerleştirildi. Daha önce tamamen atıl olan bölge; artık sporcu çocuklar ve gençler ile spor yapmayı seven her yaştan insanı bir araya getirecek.

“Gençlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz”

Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan ve birim müdürlerinin de kendisine eşlik ettiği ziyarette Başkan Gültak, mahalleye kazandırılan halı sahayı inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Mahalleli gençlerin sıcak ilgisiyle karşılanan Başkan Gültak, yaptığı açıklamada; “Bağlarbaşılı gençlerimize sözümüz vardı. ‘Güzel bir halı saha yapacağız’ dedik. Çünkü buradan şehir merkezi veya diğer yerlere gitmek onlar için zor iş. Dolayısıyla bir halı saha yapalım, çocuklarımız, gençlerimiz sporlarını rahatça yapsınlar istedik. Şehir merkezinden çok uzak, köyden mahalleye dönüşmüş bu mahallemize böylesine güzel bir spor tesisi kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“İncir üreticilerine de yardımcı olduk”

Bağlarbaşı ziyaretinde Başkan Gültak, bölgedeki incir bahçelerini de gezdi, üreticilerle görüştü. Türkiye’de en erkenci siyah incir hasadının yapıldığı nadir yerlerden birinin de Bağlarbaşı olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; “Yüksekliğinden ötürü çok güzel bir manzaraya sahip olan mahallemizin çok güzel bir özelliği daha var. Türkiye’de siyah incirin ilk hasadının yapıldığı bir mahallemiz burası. Gerçekten çok kaliteli bir inciri var. Öyle ki direkt yurtdışına ihraç olan bir ürün... Belediye olarak bu incirin hasadında eksikler olmasın diye erkek incir ağaçları dikerek köylümüze de yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.