Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, yılık ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 2024 yılında da üretimde, istihdamda ve ihracatta hedefledikleri noktalara mutlaka ulaşacaklarını söyledi.

Güncel Yayın: 05 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2024 10:55:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 2024 yılında da üretimde, istihdamda ve ihracatta hedefledikleri noktalara mutlaka ulaşacaklarını söyledi.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, yılık ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Borsa Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi.

Gündemle ilgili yapılan değerlendirmeler sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke,  yaptığı açıklamasında, iş dünyası olarak, ülkemizin geleceğine umutla baktıklarını belirterek “Gelişmenin özünde üretim yatıyor. İstikrarı, istihdamı, refahı sağlayabilmek için de 2024 yılında da çok çalışmaya, üretmeye ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Bugün dünyanın ve zamanın ruhunu doğru okuyan, dünyaya uyum sağlayan, yerel potansiyeli değerlendiren, verimli ve sürdürülebilir ilkelere bağlı yüksek katma değerli bir ekonomiye ulaşmanın bizim en önemli gücü olacaktır” dedi.

Ekonomik büyümenin üretimle olduğunun altını çizen Borsa Başkanı Teke “Üretim olursa istihdam, ihracat artıyor. Ne kadar fazla üretim yaparsak ekonomimiz o kadar büyüyor. 2023 de ekonomi de yaşanan zorlu süreçler, büyümedeki ve piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, iş dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlar, müteşebbislerin yüksek finansman maliyetleri, kırılganlıklara sebep oldu, olumsuzluklara yol açtı. Böyle bir ortamda, daha güçlü bir Türkiye için çok çalışmak zorundayız. Türkiye ancak böyle büyük ve güçlü bir ülke olabilir” ifadesini kullandı.

Tarsus içinde ayrı bir paragraf açan Başkan Mustafa Teke “Müteşebbis ruhu, büyüme arzusu ve özel sektör dinamizmiyle Tarsus’umuz, ekonomideki mevcut konumunu kısmi düşüşlerle de olsa korumayı başardı. Zorluklar karşısında yılmayan, üretimden aldığı güçle her zaman yeni pazarlar arayışında olan Tarsus, 2024 yılı içerisinde üretimde, istihdamda ve ihracatta hedeflediği noktalara mutlaka ulaşacaktır. 2024 yılının ekonomik anlamda daha iyi bir yıl olmasını temenni ediyoruz. İş dünyası olarak ülkemizin yarınlarından umutluyuz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.