BAŞKAN BOZDOĞAN; “RAKİPLERİM HALUK BOZDOĞAN DÜŞMANLIĞIYLA SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Yerel seçimler öncesi atmosferin sükûnet içinde olması gerektiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,

Güncel Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 17:38:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Yerel seçimler öncesi atmosferin sükûnet içinde olması gerektiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bir siyasi partinin ilçe başkanı ve belediye başkan adayının takınmaları gereken centilmen bir tavra uymayarak Haluk Bozdoğan düşmanlığı üzerinden siyasi kampanya yürüttüğünü dile getirdi. Başkan Bozdoğan “Bizim gelmişimiz geçmişimiz bellidir. Bu şehrin dağ yamaçlarındaki çam ağaçları da bilir bizi, ovada ekilen mısır koçanı da. Siz Haluk Bozdoğan düşmanlığı yaptığınız sürece, bu şehre ihanet etmeye, bu şehrin sorunlarıyla değil şahıslar üstünden siyaset hedeflerinizle daha da zavallı olmaya devam edeceksiniz. Alnınızdaki kara lekelerden arınarak Tarsusluların karşısına çıkın; sonra belediyeciliği, siyaseti konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen mecliste denetim komisyonu seçilerek komisyondan gelen evraklar onaylandı. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Bozdoğan yerel seçim sürecinde çeşitli parti adaylarının kendi proje ve çalışmalarını anlatmak yerine yalnızca Haluk Bozdoğan düşmanlığı yaptığını belirterek siyasi rant elde etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Bozdoğan bu şahısların Tarsus'a dair somut projeleri olmaksızın sadece eleştiri yaptıklarına vurgu yaptı. Bozdoğan, özellikle rakip adayın "Çalmayacağım Çaldırmayacağım" şeklindeki açıklamasını alaya alarak, bu söylemin kendisinin tescilli sloganlarını kullanma çabası olarak nitelendirdi. Haluk Bozdoğan, muhaliflerin belediyenin gelirlerinin düştüğü, pandemi ve deprem gibi zorlu koşullara rağmen yatırımların devam ettiği bir dönemde çözüm önerileri olmadan sadece eleştiri yaptıklarını belirtti.

“HALUK BOZDOĞAN ÜZERİNDEN SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Geçtiğimiz hafta, 2023 yılının son meclisinde, yerel seçimler yaklaşırken kullanılan üslubun, takınılması gereken tavrın centilmence, sükûnet içerisinde olması gerektiğini, söz konusu durumun Haluk Bozdoğan düşmanlığı değil Tarsus olması gerektiğini vurgulamış ve bu hususta bir çağrıda bulunmuştum. Ancak görünen o ki, bir siyasi partinin ilçe başkanı ve belediye başkan adayı gereksiz bir Haluk Bozdoğan düşmanlığı yaparak, seçim çalışması yürütmeye, Haluk Bozdoğan üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor.” dedi.

“BENİM ÜZERİMDEN SİYASET YAPMALARINI BIRAKIN”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Kahvede gidiyorlar Haluk Bozdoğan, gazeteye demeç veriyorlar Haluk Bozdoğan, çarşıda pazarda konuşuyorlar Haluk Bozdoğan. Tarsus’a dair 1 tane demeç yok! Şöyle iyi yöneteceğiz, böyle iyi yöneteceğiz. Ama bir tane proje yok. Ekip kuramamışım onlar ekip kuracakmış, şunu yapamamışım bunlar daha iyi yapacakmış, bunu sağlamamışım onlar daha iyi sağlayacakmış. O kadar zavallılar ki, benim üzerimden siyaset yapmalarını bırakın benim sloganlarımı kullanmakla, benim söylemlerimi dile getirerek bana rakip olmakla meşguller.” diye ifade etti.

“TARSUS BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİYKEN BURAYA NASIL SAHİP OLDU”

“Çalmayacağım çaldırmayacağım” sloganına yönelik görüşlerini belirten Başkan Bozdoğan “Seçim öncesinden, 2018 yılından beri her yerde, bu mecliste bu kürsüde her fırsatta söylediğim, neredeyse benimle özdeşleşmiş bir sloganı gittiği her yerde dile getiriyor. İyi de, bu “çalmayacağım çaldırmayacağım’’ diyen arkadaşa ve onun genç ilçe başkanına soruyorum:

My Life Plaza diyen bir yer var beyler. Siz biliyor musunuz? Tarsus Belediyesi’ni denetleyen müfettişlerin buraya dair ne gibi bir tutum içerisinde olduğunu biliyor musunuz? Sizin belediye başkan adayınız Tarsus Belediyesi Meclis Üyesiyken buraya nasıl sahip oldu, bilmiyor musunuz?” diye sordu.

“MY LİFE’TA KİM NASIL MAL MÜLK HAK SAHİBİ OLMUŞ”

My Life Plaza’da halkın hakkını kimlerin gasp ettiğini soran Başkan Bozdoğan “Siz basın mensupları, My Life’ta kim nasıl mal mülk hak sahibi olmuş hiç merak etmediniz mi? Bir kişi meclis üyesiyken belediyeyle öyle ya da böyle ticari faaliyette bulunabilir mi, merak etmediniz mi? Ama konuşmaya gelince “çalmayacağım çaldırmayacağım…’’ Gazete ofislerinden, kahvehane köşelerinden, kapalı kapılar ardından değil, buradan, millet kürsüsünden soruyorum: My Life Plaza’da halkın hakkını kim ve kimler gasp etti? Siz, alnınızda böyle bir leke varken Haluk Bozdoğan düşmanlığı yaparak bırakın iktidar olmayı, bırakın Tarsusluları kandırmayı; kendinizi bile kandıramazsınız.” şeklinde konuştu.

“DÜNYA KADAR YATIRIM, DÜNYA KADAR PROJE DEVAM EDİYOR”

Belediyeyi her koşulda yatırım yaptığını vurgulayan Başkan Bozdoğan “Pandemi olmuş belediyenin gelirleri düşmüş, deprem olmuş belediyenin gelirleri düşmüş, meclis onay verdiği bütçe için kaynak arayışlarımıza karşı malum tutumunu sergilemiş, buna rağmen dünya kadar yatırım, dünya kadar proje devam ediyor. Sen ‘’Ben belediyeyi Haluk Bozdoğan’dan daha iyi yönetmeye talibim’’ diyorsun, ama bir tane çözüm önerin yok. Bir tane projen yok. Bir tane ekonomik planın, alternatifin, yatırım çözümlerin yok. Olamaz da. Bunlar ancak konuşurlar, ancak benim üzerimden bir yerlere gelmeye, benim söylemlerimle siyaset yapmaya kalkışırlar.” dedi.

“HALUK BOZDOĞAN’LA YATIP HALUK BOZDOĞAN’LA KALKIYORLAR”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Bir belediye başkan adayının Tarsus’a, ve Tarsuslu’ya dair projeleri, söylemleri olmalıdır. Yerel siyasetin yüzde 100’ü belediye başkanına duyulan kin ve nefretten ibaret değildir. Adamlar mikrofonu ellerine alıp Haluk Bozdoğan’la yatıp Haluk Bozdoğan’la kalkıyorlar. Son dönemin meşhur sorusunu sorayım size: Yahu bu Haluk Bozdoğan ne etti size?” diye ifade etti.

“HALUK BOZDOĞAN NE EDİYOR BÖYLE SİZE”

Sorularına devam eden Başkan Bozdoğan “Arsanıza, Tarsusluların ayda 2 milyon ucuz ekmek yiyeceği belediye ekmek fabrikası mı dikiyor? Kahvehane köşelerinden kurtarmak için kent meydanı mı yapıyor? Daha centilmen, daha medeni, yarışma ruhuna daha ahlaki yaklaşabilesiniz diye kültür merkezini mi açıyor? Pis kokularınızı gidermek için Tarsus’un her yanına ağaç, her yanına fidan mı dikiyor? Yarışma ruhunu zedelemesinler, ahlaklı ve çevik olsunlar diye 3 bin lisanslı sporcu mu yetiştiriyor? Garibanlar erişebilsin diye aile sağlık merkezleri mi açıyor? Zenginin çocuğu kreşe giderken garibanın çocuğu eğitiminden geri kalmasın diye 20 tane kreş mi açıyor? Her gün her sabah ve her akşam trafik yolları tıkanan, tıpkı bir İstanbul trafiği çilesine dönüşen Tren Yolu Projesi’ne köstek mi oluyor? Tarsus’un il olmasını istemeyen ilçe başkanlarına, milletvekillerine, baronlara inat; İL’LE DE TARSUS mu diyor? My Life’ınıza, Tarsus Belediyesi üstünden hayaller kurmanıza çomak mı sokuyor?  söyleyin, bu Haluk Bozdoğan ne ediyor böyle size?” ifadelerini kullandı.

“SİZ HALUK BOZDOĞAN DÜŞMANLIĞI YAPTIĞINIZ SÜRECE, BU ŞEHRE İHANET ETMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ

Herkesin kendisini tanıdığını kaydeden Başkan Bozdoğan “Bizim gelmişimiz geçmişimiz bellidir. Bu şehrin dağ yamaçlarındaki çam ağaçları da bilir bizi, ovada ekilen mısır koçanı da. Siz Haluk Bozdoğan düşmanlığı yaptığınız sürece, bu şehre ihanet etmeye, bu şehrin sorunlarıyla değil şahıslar üstünden siyaset hedeflerinizle daha da zavallı olmaya devam edeceksiniz. Alnınızdaki kara lekelerden arınarak Tarsusluların karşısına çıkın; sonra belediyeciliği, siyaseti, FETÖ’yü konuşuruz.” diyerek alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.