GÜLTAK, HUZURKENT’İN MAHALLELERİNİ GEZDİ, ESNAF VE VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Mahalle gezilerine hız veren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; gün içinde Huzurkent’e bağlı Kulak, Bahşiş, Adnan Menderes ve Köselerli mahallelerini ziyaret etti, vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Güncel Yayın: 20 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.11.2023 20:16:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Mahalle gezilerine hız veren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; gün içinde Huzurkent’e bağlı Kulak, Bahşiş, Adnan Menderes ve Köselerli mahallelerini ziyaret etti, vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Akdeniz’i değiştiren, kadınlar ve gençlerin yaşamına dokunan hizmet ve projeleri anlatan Başkan Gültak, 2024 yılı yerel seçimleri için vatandaşların desteğini de istedi.

Huzurkent ziyaretinde her yaştan vatandaşın yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Gültak, etrafını saran çocukları da çeşitli hediyelerle sevindirdi. Meclis üyeleri ve Başkan Yardımcılarının da eşlik ettiği ziyaretinde Başkan Gültak, vatandaşların talebi üzerine belediye tarafından Kulak Mahallesindeki Ulu Cami’ye kazandırılan gasilhaneyi de gezerek ekiplerden bilgi aldı. Mersin Milletvekili H. Sibel Söylemez’in de gezinin bir bölümünde eşlik ettiği ziyaretlerinde Başkan Gültak, dönüş yolunda Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepe Bölgesi’ne kazandırılacak olan modern gençlik ve spor merkezi inşaatını, Milletvekili Söylemez ile birlikte gezdi, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“Halkımız için çalışıyor ve üretiyoruz”

Kültür ve sanat evinde düzenlenen toplantıda vatandaşlara hitap eden Başkan Gültak, mahalle sakinlerinin talebi üzerine Huzurkent bölgesine 3’üncü kültür ve sanat evini kazandıracaklarını söyledi. Başkan Gültak, “Akdeniz’e kazandırdığımız kültür ve sanat evlerine gelen kadınlar dikiş, nakış, takı-tasarım becerisi kazanıyor, okuma yazma öğreniyor, küçük çocuklarını getirebilecekleri mekânlar kazanıyor. Kadınlar buralarda meslek öğreniyor ve sosyalleşiyor. Eskiden gidebilecekleri bir yer yoktu. Şimdi ise gelebilecekleri mekânları var. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ayrıca kursiyer kadınları Konya, Gaziantep, Nevşehir, Hatay ve Ankara’ya gezilere götürüyoruz. Bu konuda çok talep alıyor ve elimizden geldiği kadar değerlendiriyoruz. Biz, vatandaşlarımız için kafa yoruyor, çalışıyor ve üretiyoruz. Çünkü biz halkımızı, milletimizi seviyoruz” dedi.

“Üçüncü kültür ve sanat evini yapacağız”

Başkan Gültak; tarımsal üretimin yoğun olduğu mahallelerin yollarına yapılan sathi kaplama çalışmalarını da hatırlatarak; “Bizden önceki dönemlerde bahçe arası yollar hiç soğuk asfalt ile kaplanmamıştı. Şimdi ise hepsini yapıyoruz. Bu çok önemli çünkü soğuk asfalt sayesinde üreticilerimizin bahçesi, ağaçları tozdan topraktan zarar görmüyor, ürünleri heba olmuyor. Daha önce ise sadece mucur dökülüyordu ve her yağmurda bu mucur yok oluyordu. Milli servet ve onca emek boşa gidiyordu. Diğer yandan sağlık ocağınız harabe haldeydi. Orayı da düzenleyip, ayrıca kültür evi ve kreş kazandırdık. Şimdi sırada 3’üncü kültür sanat evi var. Gasilhaneniz yoktu, onu da yaptık. Ekiplerimiz, morg yapımı için de gereğini yapacak” ifadelerini kullandı.

“Kadınlara ve gençlere fırsat eşitliği sağladık”

Akdeniz halkının talep ettiği hizmetleri yerine getirmek için yoğun bir çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Gültak, belediyeyi borç yükü ile devraldıklarını, bir yandan borcu öderken hizmet ve proje ürettiklerini vurguladı. “Şimdi daha da iyiyiz” dedi. Hizmet ve projelerin yanı sıra, Akdeniz’e artık huzur, barış ve kardeşliğin geldiğini dile getiren Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Akdeniz’de artık hiçbir insanımız etnik kökeninden dolayı ayrıştırılmıyor, ötekileştirilmiyor. Daha 5 sene önce kavga, gürültü, biber gazı… Milletimizi birbirine düşürmüşlerdi.

Bugün ise barış ve huzur var, her yere hizmet gidiyor, kimse ayrıştırılmıyor. Akdeniz’de kardeşlik var artık, kimse kavga etmiyor. Eğitime ve kadına çok önem veriyoruz. Gençlerimizi hayalini kurdukları üniversiteleri kazanmaları için Akdeniz’de ilk kez Etüt Merkezini hizmete açtık. Çocuklarımız burada rahatlıkla ders çalışıyor, sınava hazırlanıyor. Lise giriş sınavına girecek ortaokul mezunu çocuklarımız için internet üzerinden sınava hazırlanabilecekleri bir portal oluşturduk. Çocuklarımıza eğitimde sağladığımız fırsat eşitliğinin meyvelerini de aldık, birçok gencimiz ülke sıralamasında hem dereceye girdi, hem de hayalini kurdukları üniversiteleri kazandı.”

“Büyük bir yetenek olan Hatip’e sahip çıktık”

Başkan Gültak, spora ve sporcuya da büyük destek verdiklerinin altını çizerek, kick boksta dünya şampiyonlukları olan ve hamallık yaparak ailesinin geçimine katkı sunan Hatip Emlek’e sahip çıktıklarını da anlattı. Başkan Gültak; “Sporcumuz Hatip, Kick Boks Milli Takımı’na çağrıldı. Şimdi Portekiz’de ve inşallah dünya şampiyonu olup dönecek. Halde hamallık yapan Hatip’i belediyemizde işe aldık. Artık yanımızda çalışacak ve dilediği zaman antrenman yapacak. Bu çocuk büyük bir yetenek ve biz sahip çıktık. Yine Hilal kızımıza sahip çıktık. Babasını ikna edip antrenmanlara başladı ve 16 yaşında kick boksta dünya birincisi oldu. Dolayısıyla Akdeniz’de artık kadına, gence, çocuğa yatırım var. Bu da huzuru, mutluluğu ve kardeşliği getiriyor” şeklinde konuştu.

“Hizmetlerimizin karşılığını almışız”

Kentsel dönüşüm ile Çay Mahallesi sakinlerinin yaşamının değiştiğini ve halkın projeden büyük memnuniyet duyduğunu ve devamını istediğini kaydeden Başkan Gültak, 6 Şubat depreminin, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattığını söyledi. Yaptıkları anketlerde kadınların büyük desteğini aldığını da dile getiren Başkan Gültak, “Demek ki yaptıklarımızın karşılığını almışız. Kadınlara teşekkür ediyorum. Bu oran gençlerde de yüzde 70’leri buluyor. Çünkü eğitime ve spora yaptığımız proje ve yatırımlarla gençler de önlerini açtığımızı gördüler. Akdeniz’de huzuru, barışın ve kardeşliğin ayrıca hizmetlerin devamını istiyorsanız ben de 2024’te sizlerin desteğini istiyorum” ifadelerini kullandı. Huzurkent’e bağlı mahallelerde yaptığı esnaf ziyaretinden sonra Başkan Gültak, gün içinde tamamen yenilenen Fatih Parkı’nda ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından farklı bölgelerde gerçekleşen asfalt serimi ile kaldırım yenileme çalışmalarını da yerinde inceleyip bilgi aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.