MOLA EVİ AİLELERE DE ÇOCUKLARA DA İYİ GELİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mola Evi’nden faydalanan özel bireyler için Sinema Etkinliği düzenlendi.

Güncel Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 17:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mola Evi’nden faydalanan özel bireyler için Sinema Etkinliği düzenlendi. Palm City AVM’de düzenlenen etkinlikte vizyona yeni giren komedi filmi ‘Efsane’yi izleyen özel bireyler ve aileleri, kahkaha dolu dakikalar yaşadı. Düzenlenen etkinlikle özel bireyler sanatla buluşurken, sosyalleşmenin de tadını çıkardı.
Özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmesi ve topluma daha çok karışabilmesi adına önemli etkinlikler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yine güzel bir etkinliğe imza attı. Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi’nden faydalanan bireyler ve aileleri, düzenlenen Sinema Etkinliği’nde bir araya geldi
Palm City AVM’de gerçekleşen etkinlikte, özel gereksinimli bireyler ve aileleri yakın zamanda vizyona giren, başrollerini Ahmet Kural ve Cengiz Bozkurt’un paylaştığı ‘Efsane’ isimli komedi filmini izledi. Patlamış mısır ve meşrubat eşliğinde filmi izleyen özel gereksinimli bireyler ve aileleri, filmi oldukça beğendi. Film boyunca kahkaha atan ve eğlenen özel gereksinimli bireyler, etkinlikten ayrılmak istemedi.
Özdal: “Etkinliklerimizden aileler ve çocukları çok memnun”
Engelsiz Yaşam Merkezi Mola Evi’nde Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, etkinliğin amacını anlatarak, “Sinema etkinliğimizle çocuklarımızın yanı sıra, velilerimizin de mola vermesini amaçladık. Soğuk hava şartlarında kapalı alanlarda sosyalleşebilmeleri adına öğrencilerimizi ve ailelerini komedi filmine getirdik. Patlamış mısır ve meşrubat ikramıyla da, onların filmden daha keyif almalarını sağladık” dedi.
Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin etkinlikleri çok sevdiğini ve sık sık talep ettiklerini sözlerine ekleyen Özdal, “Mola Evi’nin amacı, adından da anlaşılacağı üzere ailelere mola verdirebilmek. Ailelerden çok güzel dönütler alıyoruz. Kendileri adına da, çocukları adına da mutlu oluyorlar. Kafaları rahat oluyor, kendilerini emin ellerde hissediyorlar. Kendine vakit ayırdığı zaman, deşarj olduğu zaman çocuğuyla da kaliteli vakit geçirebiliyor. Bu etkinliklerin devamını istiyorlar. Biz de onlara elimizden geldiğince etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Çocuklarımız bu etkinliklerde çok güzel vakit geçiriyor”
Etkinliğe oğlu ile gelen Sakine Güdemek etkinliği değerlendirerek, “Çok güzeldi ve çok memnunuz. Böyle bir etkinlik yaptığı için Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim. Çocuklarımız çok faydalanıyor. Biz de seviniyoruz. Çocuklarımız güzel vakit geçiriyor”  derken, oğlu Hidayet Can’ın da filmi çok sevdiğini söyleyerek, “Kendisi filmi çok beğendi, çok sevindi. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
“Mola Evi’nde bize her konuda yardımcı oluyorlar”
Filmi izlemeye oğlu Mehmet’le gelen Fatma Baykara, Mola Evi’nin etkinliklerinden ilk kez faydalandığını ve oldukça beğendiğini söyleyerek, “Film çok güzeldi. Çocuklarımız çok eğlendi. Böyle etkinlikler yaptığı için Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Mola Evi’nden hizmet almaya yeni başladık ve bu da ilk etkinliğimiz oldu” dedi.
Yaren Saraçer de Mola Evi’nin etkinliklerine sık sık katılanlardan. Sinema izlemeyi sevdiğini söyleyen Saraçer, “Çok beğendim, çok güzel bir filmdi. Çok eğlendik” dedi. Mola Evi’nden çok memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Saraçer, “Mola Evi’nde bize çok yardımcı oluyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.