TARSUS’TA HAYAT VAR

Tarsus, makus talihini geride bırakarak özlem duyduğu akşamlarına kavuştu.

Güncel Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 11:46:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus,  makus talihini geride bırakarak özlem duyduğu akşamlarına kavuştu. Uzun yıllardır sosyal hayatın bittiği Tarsus akşamlarında, sokaklar canlandı, tiyatro ve şenliklerle dolu birbirinden kültürel etkinliklerle sokaklar renklendi.

Tarsus Belediyesi kültürel ve sanat faaliyetleriyle adından söz ettiriyor. Yıllardır kepenklerin akşam 18’den sonra kapatılmaya başlandığı Tarsus’ta, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın önem verdiği her mahalleye ulaştırılan tiyatrolar, şenlikler, festivaller ve birbirinden güzel çocuk etkinlikleriyle Tarsus’un havası renkleniyor.

31 MAHALLEDE 30 BİN SEYİRCİYE ULAŞILDI

Tarsus Belediyesi tarafından merkez ve kırsal mahallelerde kentin sanat ve kültürle buluşması kapsamında düzenlenen duayen oyuncuların sahnelediği “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyunu 31 mahallede oynanarak 30 bin seyirciye ulaştı.  Kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak amacıyla yapılan yıldızlar altında yaz eğlencesi oyunu her akşam alanları tıklım tıklım dolduran vatandaşlar tarafından izlendi.

“BİN 500 ÇOCUĞA ULAŞILDI”

Çocuklarla drama eğitimi, geleneksel çocuk oyunları,  resim atölyesi, el sanatları, geleneksel çocuk oyunları ve canlı müzik çalışması gerçekleştirildi. Etkinliklerle Tarsus’un kırsal mahallelerinde yaşayan çocukların tatilde boş zamanlarını verimli kullanmaları sağlandı. Gerçekleşen “Güneşli Bir Resim Çiz Bana” etkinliği ile kırsal mahallede yaşayan bin 500 çocuğa ulaşıldı.

6. İNCİR FESTİVALİ, DOLUP TAŞTI

Tarsus'un Göçük Mahallesi'nde düzenlenen 6. İncir Festivali, renkli ve coşkulu anlara sahne oldu.  Her yıl Tarsus Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, mahalle sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılandı. En iyi incir yetiştiriciliği yarışması ise festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olurken yarışmada başarılı olan üreticilere çeşitli ödüller verildi. Etkinlik kapsamında sahne alan sanatçılar arasında Ali Taşoğlu, Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası, Aylin Dinçer ve Gül Ahmet Yiğit yer aldı. Vatandaşlar, sanatçıların performanslarıyla unutulmaz bir gece yaşadı.

TARSUS BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen Dra-Masal Tenis kursu ile çocuklar tenisle tanıştı. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Tenis Kulübü iş birliği ile başlayan eğitimde çocuklara drama ve tenis ile eğlenceli bir deneyim sunuldu.  Yoğun katılımın olduğu etkinlikle çocuklar hem eğlendi hem de farklı tekniklerle tenis sporunu öğrenmenin tadını çıkardı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.