BAŞKAN TEKE,Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümü Kutladı

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güncel Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 10:57:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
 
Tarsus’un işgalden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünü; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Şehitliğin manasını ve değerini ifade ettiği ; 
 
“Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.  
 
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, 
 
Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.” dizeleri ile ruhumuza işlediği vatan sevgisiylekutluyorum. 
 
Atalarımızın canları, kanları pahasına korudukları ve bizlere emanet ettikleri bu vatanı, kadim kentimizi, bizler de Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının eşiğinde yarınlara taşıma gayreti içerisindeyiz. Kuvayımilliye ruhunun vücut bulduğu, bu vatanı , bu şehri bizlere emanet eden atalarımızın verdiği onurlu mücadele, hepimiz için gurur ve onur kaynağıdır. 
 
Tarsus' un düşman işgalinden kurtuluşu, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu zafer bugün bizlere kültürüne sahip çıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun, daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir. 
 
Kahramanlık ve zafer destanlarıyla dolu bir kenti bize bırakan, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, "Vatan Şairi" ve "Millî Şair", millî marşımızı yazdığı dönemde sırtında giyecek paltosu olmayan ve ona karşın TBMM'nin verdiği ödülü almayan, İstiklâl Marşı'nı büyük Türk ulusuna ve kahraman Türk ordusuna armağan eden ve "Milletin malıdır." diyerek Safahat'ına almayan, "Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!" diye en anlamlı duayı eden Mehmet Âkif Ersoy'u da 87. ölüm yıl dönümünde Rahmet ve Minnetle yad ediyorum. 
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.