TOROSLAR VE ÇAMLIYAYLA, İĞNE OYASI FESTİVALİ’NE HAZIR

Toroslar ve Çamlıyayla Belediyeleri, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne hazır.

Güncel Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 13:12:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toroslar ve Çamlıyayla Belediyeleri, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne hazır.

Mersinliler, Toroslar ve Çamlıyayla İlçelerinde 2 gün boyunca sergiler, halk oyunları, defile, konserler ve etkinliklerle buluşarak, sanat dolu bir festivalin tadını çıkaracak.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; 11 Ağustos Cuma günü Çamlıyayla’da, 13 Ağustos Pazar günü Toroslar’da yapılacak festivale tüm hemşehrilerini davet etti.

Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) sanatın farklı dallarında verdiği eğitimlerle adından söz ettiren Toroslar Belediyesi, İğne Oyası Festivali ile bu çalışmalarını taçlandıracak.

FESTİVAL, 11 AĞUSTOS’TA ÇAMLAYLA’DA, 13 AĞUSTOS'TA TOROSLAR’DA YAPILACAK

Mersin’de el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festivalin ilki; 11 Ağustos 2023 Cuma günü Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde saat 10.00’da başlayacak. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün ise saat 19.00’da sahne alacak.

Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.

“FESTİVALİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Kadınlarımız hem üretime hem de ev ekonomisine katkı sunuyorlar. Onları bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Biz Toroslar Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu festivallerle kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri daha profesyonel bir şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Girişimciliği her zaman destekleyeceğiz. Tüm hemeşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.