MERSİN'İ “KARADUVAR BALIK FESTİVALİ” HEYECANI SARDI

Geleneksel hale gelen festival 25 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek

Güncel Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 19:47:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Geleneksel hale gelen festival 25 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek

Akdeniz Belediyesi tarafından, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Karaduvar Balık Festivali coşkusuna artık birkaç gün kaldı. Festivalin başlamasını 4 gözle bekleyen Mersinli vatandaşlar, festivalin hem Karaduvar'ın hem de kentin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Karaduvar Mahallesi sahiline kazandırılar 23 dönüm büyüklüğe sahip Sardalya Park yanında, 25 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek festivalde, çocuk oyun alanları, şişme oyun alanları, survivor parkuru, sahne gösterileri, dans, illüzyon, konserler, Kibrit Kutusu ve Grup SoundRock konseri, ürün satış stantları ve klasik arabalar gerçekleştirilecek. Binlerce vatandaşın katılacağı karnaval kortej yürüyüşünde coşkunun doruğa taşınacağı festival, Serkan Kaya'nın sahne performansıyla tamamlanacak.

"Festivalin yıllarca sürmesini istiyoruz"

Festivali merakla bekleyen Karaduvarlı balıkçı esnafı, festivalin kendilerine çok büyük katkısı olduğunu, satışlarının arttığını ve mahallenin adının tüm Türkiye ve dünyada duyulduğunu söyledi. Karaduvar'da yıllardır balıkçılık yapan Yıldıray Adlı; "Festivaller güzel geçiyor, bu festivallerin bugüne kadar olduğunu gibi her yıl devam etmesini istiyoruz. Buraya birçok insan geliyor ve canlılık oluyor, bizlerden balık alıyorlar. Tüm vatandaşlarımızın gelip Karaduvar sardalyasını yemesini isterim" dedi.

"Türkiye'nin her yanından insanları bekliyoruz"

Karduvar'da 15 yıldır balıkçılık yapan Yunus Emre Karaaslan ise; "Festivaller, bir yerin tanıtımı için büyük önem arz ediyor. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Karaduvar Balık Festivali de bize büyük katkı sağlıyor. Sadece Mersin değil, Türkiye'nin dört bir yanından herkesi festivale bekliyoruz. Buradaki en önemli şey doğallık... Burayı gören insan bir daha geliyor. Taze bir şekilde balıklarını yiyebilirler, doğayı ve denizi burada bir arada görebilirler. O nedenle festivale gelen herkes Karaduvar'ın doğal güzelliklerinden de faydalanacak" ifadelerini kullandı.

"Festivalin balık satışlarına katkısı oldu"

Balıkçı esnafı Engin Hazar da tüm vatandaşlara festivale katılım çağrısı yaparak; "Bu festivalde konserler, oyun alanları, balık ekmek ikramı olacak. Her şekilde güzel geçeceğine eminim. 4 yıldır düzenlenen festivalin balık satışlarına da büyük katkısı oldu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a, Karaduvar'a yaptığı yatırımlardan dolayı, düzenlediği etkinliklerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Festival bittikten sonra da insanlar Karduvar'a geliyor"

Karaduvar Mahallesi’nde 20 yıldır pastane işlettiğini söyleyen Nezih Bozan ise, "Festivallerin işimize gerçekten büyük katkısı oluyor. Yoğunluk ve tanıtım açısından büyük rağbet alıyoruz. Festival bittikten sonra bile insanlar burayı merak edip geliyorlar. Çok eğlenceli ve gerçekten lezzetli bir etkinlik olduğu için insanların buraya gelip tanımasını, buradaki doğanın ve denizin güzelliğini, esnafların ve halkın sevecen yüzünü görmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

"Festivale ailecek katılacağız"

Yenişehir ilçesi Kuşimato Sokağında yaşayan Deniz Kadiroğlu, dördüncüsü düzenlenecek Karaduvar Balık Festivaline ailecek katılacaklarını kaydederek, tüm Mersinlileri da festivale davet etti. Kadiroğlu, festivalin renkli ve coşkulu olacağını ifade ederek, "Orada konserlere eşlik edeceğiz, balık ekmek yiyeceğiz yani büyük coşku ve heyecanla balık festivalimizi bekliyoruz" dedi. 

"Sanatçılarımızı ve balık ekmek ikramını 4 gözle bekliyoruz"

Yenişehir ilçesinde yaşayan Mehmet Fatih Kürkçü de şöyle konutu; "Karaduvar denince ilk aklımıza gelen şey balık. Şu anda heyecanla festivaldeki sanatçılarımızı ve balık ekmek ikramını 4 gözle bekliyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Başkanımız Mustafa Gültak'a teşekkür ediyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.