Engelli Samet’in en büyük mutluluğu Mezitli Belediyesinde görev yapması

Mezitli'de engel asla engel olmuyor.

Güncel Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 17:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mezitli'de engel asla engel olmuyor. Mezitli Belediyesi santralinde görev yapan görme engelli Samet Hatip, çağdaş Mezitli'nin temeline harç koyan emekçilerimizden birisi. Her gün işinin başında işini özveriyle yapmaya devam ediyor.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından kente kazandırılan hizmet binası engelli vatandaşlar kadar çalışanlar için de geniş imkanlar sunuyor. Engelli çalışanlar belediyenin tüm bölümlerine rahatlıkla ulaşabiliyor.
Yaklaşık 15 yıldır Mezitli Belediyesinde görev yapan doğuştan görme engelli Samet Hatip de bunlardan birisi. Her gün babasıyla gelerek Mezitli Belediyesi santral biriminde görevine devam eden Samet Hatip, kimseden yardım almadan işini yapabilmenin de mutluluğunu yaşıyor.
2009 yılından bu yana çalışarak parasının kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Samet Hatip, “Yüzde yüz görme engelliyim. Benim işim santral. Belediyenin tüm iç ve dış iletişimini ben sağlıyorum. İşimi de layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Elimden geldiği kadar normal bir insan gibi işimi yapmaya özen gösteriyorum. Bütün zorluklara rağmen hayattaki inancımı ve azmimi kaybetmedim. İşe gelip gidiyorum ama eğlenmemi de ihmal etmiyorum. Sinema ve tiyatroyu seviyorum. Yaşamımı dolu dolu sürdürmeye çalışıyorum. Gezmeyi seviyorum. Arkadaşlarımla pikniğe gitmeyi seviyorum” dedi.
 
Sesleri ve telefon numaralarını kafasında tutabildiğini ifade eden Samet Hatip, “Okulu bitirdikten sonra aileme kendi hayatımı kazanmak istediğimi ifade etti. Annemle birlikte İŞ-Kur’a gittik. Oradan bana Mezitli Belediyesinde kontenjan olduğunu belirterek görevlendirdiler. Çok hızlı gelişti ve 2009 yılından bu yana görevimi yapmaya çalışıyorum. İnsanlarla konuşarak rahatlatabiliyorum. Çok zorlu insanlarla bile 20 saniye sonra rahat sohbet edebilir hale geliyoruz” diye konuştu.
 
Bugünlere gelmesinden ailesinin büyük hakları olduğunu belirten Hatip, “Ailem en büyük destekçim.  Küçük şeylerden mutlu olan birisiyim. Motivasyonum düşerse hemen ailem beni destekler. İşimi severek yapıyorum.  İçimde bir aşk var. Aşk olmazsa başarılı olamazsınız. Seslerden analiz yapmayı öğreniyorsunuz. Bir süre sonra da yaptığım analizlerin doğru olduğunu fark edince daha çok mutlu oluyorum. Mezitli Belediyesi de benim ailemin bir parçası. Burada olmaktan son derece mutluyum. Her zaman beni evlatları kardeşleri gibi gördüler. Onların mutluluğu benim de mutluluğum. Tekrar dünyaya gelsem yine Mezitli Belediyesinde çalışmayı tercih ederdim” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.