TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN CEZAEVİ ARAZİLERİNE EKİLEN BUĞDAYLARIN HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ata Tohumu ve Yerli Tohumu Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi Müdürlüğü iş birliği protokolü gerçekleştirilmesi sonucu, 40 dekarlık cezaevi arazilerine ekilen buğdayların hasadı gerçekleştirildi.

Güncel Yayın: 11 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 11.06.2023 20:29:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ata Tohumu ve Yerli Tohumu Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi Müdürlüğü iş birliği protokolü gerçekleştirilmesi sonucu, 40 dekarlık cezaevi arazilerine ekilen buğdayların hasadı gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesi’nin Ata Tohumu ve Yerli Tohumu Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi Müdürlüğü ile iş birliği protokolü gerçekleştirildi. İş birliği protokolü kapsamında Tarsus Belediyesi, cezaevi arazilerine tohumların ekimlerini yaptı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın destekleriyle cezaevini arazilerine ekimin yapıldığı alanda buğdayların hasadı tamamlandı.

“BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE AKTARABİLMEK İÇİN BÖYLE BİR PROJEYE ORTAK OLARAK GİRİLDİ”

Yapılan hasat ile ilgili sürece değinen Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Halis Orhan “Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun İş Yurtları Müdürlüğü’ne ait olan araziye ata tohumu ekimi için, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı’nın ilgisi ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın destekleriyle ekimler yapıldı. Bizden sonraki nesillere aktarabilmek için böyle bir projeye ortak olarak girildi. Ekimden kısa bir süre sonra bu bölgenin tarımsal alanlarından ve ikliminin uygun olmasından dolayı en iyi şekilde verim alındı. Bugünde hasat günüydü. Bu bizim için bir başlangıç. Başsavcımız ve belediye başkanımızın destekleri sonsuzdur. Bundan sonraki süreçte buğday ve ürünlerde ata tohum üzerinde her türlü ürünü ekme niyetindeyiz.” şeklinde konuştu.

“EKTİĞİMİZ BUĞDAYLARIN HASADINI YAPIYORUZ”

Verimin ve samanın çok iyi kanısında olduklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat “Bizim ana gayemiz Ata Tohumu ve Yerli Tohumu yaygınlaştırmak. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi Müdürlüğümüzde bize destek oldular ve bir iş birliği yaptık. Bugünde ektiğimiz buğdayların hasadını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu iş birliğimiz devam edecek.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.