BAŞKAN TARHAN “5 BİN KADINA EĞİTİM DESTEĞİ VERİLECEK”

Mezitli Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Neşet Tarhan ve Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rüjdan Doğan GİKA Projesi kapsamında iş birliği protokolü imzaladı.

Siyaset Yayın: 22 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2024 16:21:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Mezitli Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Neşet Tarhan ve Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rüjdan Doğan GİKA Projesi kapsamında iş birliği protokolü imzaladı. Proje, 18-99 yaş arası okuma yazma bilen ev kadınları, emekliler ve çalışan kadınları hedefliyor. Özellikle e-ticaret yoluyla işlerini genişletmek isteyen 5 bin kadına eğitim ve destek sağlanacak. Projenin ekonomik ve sosyal etkisi yaklaşık 20 bin kişiyi kapsayacak. Eğitimler, çevrimiçi platformlar ve Rotary kulüpleri aracılığıyla düzenlenecek. Ayrıca, kadınların el yapımı ürünlerini satabilecekleri bir e-ticaret platformu kurulacak. Mezitli Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Neşet Tarhan, projenin kadınlara ekonomik özgürlük kazandırarak ülkemizin her yerine ürünlerini pazarlama imkanı sunmayı amaçladığını vurguladı.
 
“EMEKLİ KADINLARA YÖNELİK ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR”
 
Başkan Tarhan, “Kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünü desteklemek ve onlara yeni fırsatlar sunmak amacıyla gerçekleştirilen önemli bir protokol daha imzaladık. Mezitli Belediyesi ve Rotary Kulübü olarak, GİKA Projesi kapsamında kadınlarımızın girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı ve onlara işlerini geliştirmeleri için gereken eğitim ve destek imkanlarını sunmayı hedefliyoruz.Bu proje, Mersin ve çevresindeki illerde yaşayan okuma yazma bilen ev kadınları, emekliler ve çalışan kadınlara yönelik bir fırsatlar sunuyor. 2023-2024 döneminde, öğrenmeyi seven ve üretmeyi bilen, işlerini e-ticarete taşıyarak satış sınırlarını kaldırmak isteyen 5.000 kadına eğitim ve destek verilecek. Böylelikle, kadınlarımızın evlerinde çalışabilecekleri bir ortam oluşturarak, onların ekonomik ve sosyal etkilerini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, meslek edindirme eğitimleri düzenlenerek kadınlarımızın üretim yöntemlerini geliştirmelerini hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.