CHP'li Dinçer'den Fahrettin Koca'ya soru: Günde kaç tane mülteci bebek doğuyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin çocuk nüfus oranlarından fazla olduğuna dikkat çekerek, ülkedeki %26.5'lik yüksek çocuk nüfusunun mültecilere oranını Meclis gündemine taşıdı.

Siyaset Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 10:20:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin çocuk nüfus oranlarından fazla olduğuna dikkat çekerek, ülkedeki %26.5'lik yüksek çocuk nüfusunun mültecilere oranını Meclis gündemine taşıdı. Türkiye'de her gün kaç mülteci bebeğin doğduğunu soran Dinçer, Sağlık Bakanı Koca tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin ortalama yaşının 21 olduğunu ve Suriye'deki doğum hızının 2.7 olduğunu belirtirken, Türkiye'deki Suriyeli kadınların doğurganlık hızının 5.3 seviyesinde olduğunu vurguladı. Dinçer, "Türkiye'de yaşamın Suriyeliler için giderek daha kolay ve sürdürülebilir hale geldiğini gözlemliyoruz. Uzun yıllardır kırsal kesimlerde verilen doğum kontrol eğitimlerinin, Türkiye'de yaşayan veya vatandaşlık alan mülteci ailelere de sunulması düşünülmekte midir?" şeklindeki sorusunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yazılı olarak cevaplaması için sunduğu soru önergesiyle gündeme taşıdı.

Kontrolsüz Göç ve Nüfus Artışı Endişesi

Dinçer, plansız ve kontrolsüz göçün ve artan çocuk nüfusunun dil, kültür ve yaşam tarzı farklılıkları, etnik ve mezhep kutuplaşması gibi birçok sorunu beraberinde getireceğinden endişe duyduğunu vurguladı.

Dinçer, Sağlık Bakanı Koca'dan şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- Türkiye'deki %26.5 oranında olan, yüksek çocuk sayısının % kaçı Türk vatandaşı % kaçı mültecilerdir?

2- Türk vatandaşlığı alan ve Türkiye'de yaşamaya devam eden mülteci ailelerin yeni doğan bebekleri Türk vatandaşı mı sayılıyor?

3- Kayıt altında günde kaç tane mülteci bebek doğuyor?

4- Demografik yapıyı korumak adına bir planlamamız var mı?

5- Kendi inanışlarına göre doğum kontrolü kabul etmeyen bu topluma nasıl eğitim vermeyi düşünüyorsunuz?

6- Uzun yıllarca kırsal kesimlerde verilen doğum kontrol eğitimlerini, Türkiye'de yaşayan veya vatandaşlık alan mülteci ailelere de vermeyi düşünüyor musunuz? Yoksa kontrolsüz bir şekilde çoğalmalarına ve geleceğimizi tehdit etmelerine izin mi vereceksiniz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.