Yenişehir Belediyesi yenilediği parka Türk Kadınlar Birliği adını verdi

Mersin Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi’nde 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkı yenileyerek, Türk Kadınlar Birliği adını verdi.

Güncel Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 19:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi’nde 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkı yenileyerek, Türk Kadınlar Birliği adını verdi. Parkın açılışını mahalle sakinleriyle yapan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizde 34 bin 690 metrekare yeşil alan oluşturduk. Yenilediğimiz parkımız kentimize hayırlı olsun” dedi.

Yenişehir Belediyesi kentte yeşil alanlar kazandırmak amacıyla hizmetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kent genelinde koruluklar oluşturan Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi 9. Cadde’de bulunan parkı da yenileyerekTürk Kadınlar Birliği adını verdi. 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkta spor aletleri, çocuk oyun grupları ve dinlenme alanları bulunuyor. Parkın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Gülcan Çelikten, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, “Gururla ikinci yüzyıla adım attık. Dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadının toplumdaki yerini en iyi tespit edip, dünyada bu anlamda en doğru davranışları sergileyen büyük bir liderdi. Ve bütün dünyaya örnek olmuştur. Biliyorsunuz İngiliz kadınları, kadınların haklarını arama konusunda,‘Türk kadını kadar değerimiz yok mu?’ pankartıyla yürümüşlerdi. Bütün Avrupa’ya örnek olup kadına seçme seçilme hakkı veren Atatürk, gördü ki kadınlarla cephede beraber, savaş hazırlıklarında beraber dolayısıyla kadının hakkını teslim etmekten bir dakika tereddüt etmedi. Bu konuda da Türk Kadınlar Birliğinin kurulması, yüzyıla yakın bir geçmişe sahip olması bizim içinde çok anlamlı.” ifadelerini kullandı.

‘Cumhuriyet kadınlarının önünde saygıyla eğiliyorum’

Tarihte Cumhuriyet kadınlarının mücadelesine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “ Hemen arkamızda Yenişehir Belediyesi Türkan Saylan Parkı var. Türkan Saylan ile sırt sırta bir yol yürüyeceğiz. O da yiğit, kahraman, emekçi bir Türk kadını. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini kurarak ülkeyi, çocuklarımızı, kız çocuklarımızı bir takım gerici unsurlardan kurtarmak için bir mücadele verdi. O hastalıkla mücadele ederken, bu ülkede bazı din kisvesi altında örgütlenmiş olan terör gruplarını gözaltına aldırmayı başarmıştır. O süreçleri çok iyi hatırlıyoruz. Dolayısıyla o gözüpek Türk kadını hiçbir zaman geri adım atmadı. Hepimiz onun o camdan, balkondan, el salladığı günü çok iyi hatırlıyoruz. Onun için Türkan Saylan’lar gibi Cumhuriyet kadınlarının önünde de bir kere saygıyla eğilmek istiyorum. Ben böyle bir ismi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında böyle bir parkta, Yenişehir’imizde yaşatmaktan duyduğum gururu ve mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Parkımız hayırlı olsun. Kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte el ele, omuz omuza, Cumhuriyeti ve Türkiye’yi çok daha iyi bir geleceğe taşımak dileği ile saygılar sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Derneği Mersin Şube Başkanı Hülya yücel ise, “Cumhuriyetimizle yaşıt dünyada bir örneği olmayan yüzyıllık dernek olmanın gururunu taşıdığımız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu parka Türk Kadınlar Birliği adının verilmesinin tesadüf olmadığı düşüncemizle Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.