ÜRETİCİ KADIN STANDINDAN KENDİ MARKASINI YARATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği üretici kadın stantlarında ürünlerinin satışa başlayan seramik sanatçısı Özlem Yılmaz, kendi yarattığı markasıyla ham maddesinden satışına kadar kadı

Güncel Yayın: 29 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 29.11.2023 08:50:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği üretici kadın stantlarında ürünlerinin satışa başlayan seramik sanatçısı Özlem Yılmaz, kendi yarattığı markasıyla ham maddesinden satışına kadar kadın üreticilere örnek oluyor. Alışveriş yapanların sadece seramik değil, geri dönüştürülebilir pek çok farklı ürünü de talep ettiğini kaydeden Yılmaz, özellikle sürdürülebilir ürünlere olan talepleri karşılayabilmek adına, kadınlarla bez ve file çantalar üretmeye başladıklarını kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kentin birçok noktasına kurduğu ‘üretici kadın stantları’ ile kadınlar gelir elde ederken, tanınırlıkları da artmaya devam ediyor.

Kentin her noktasında kurulan ‘üretici kadın stantları’ sayesinde el emeğiyle ürettiği seramik eşyalarını satarak gelir elde eden ve müşterisi artan seramik sanatçısı Özlem Yılmaz, kurduğu kendi markasıyla evde üretim yapan diğer kadınlara da örnek oluyor.

Alışveriş yapanların sadece seramik değil, geri dönüştürülebilir pek çok farklı ürünü de talep ettiğini kaydeden Yılmaz, özellikle sürdürülebilir ürünlere olan talepleri karşılayabilmek adına, kadınlarla bez ve file çantalar üretmeye başladıklarını kaydetti.

Üretici kadınlar sürdürülebilir ürünlerle markalarını kurdular1

Kadın emeğinin kendi mağazasında da görünür olması ve taleplerin karşılanması için çalışmayı başlattığını belirten Yılmaz, “‘Bez çantaları nasıl kombinleye bilirim?’ derken, annemin file çantasından yola çıkarak, file ve bez çanta üretmeye başladım” dedi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki eğitmenlerle iletişime geçtiğini söyleyen Yılmaz, sürdürülebilir çalışmalar yapan bir eğitmenle ortak olarak bir marka kurduklarını vurguladı.

Karaduvar’da balıkçılar için file çantalar yapan kadınlarla yola çıktıklarını belirten Yılmaz, “Burada kadınların üretime destek olmasını sağlıyorum. Çünkü burada üretilen her şey satıldığı zaman, direkt onların kesesine geri dönüyor. Hem ben kazanıyorum, hem onlar kazanıyor. Yani hep beraber, kazan kazan ilişkisi içerisindeyiz ve bunu hep birlikte yapıyoruz” sözlerine yer verdi.

Marka haricinde, stüdyosunda sadece kadın emeği ürünleri bulundurduğunu vurgulayan Yılmaz, kadınlarla birlikte büyümeyi hedeflediğini vurguladı. Üretimin her aşamasının ise sürdürülebilir ürünlerle olması için ham maddeleri araştırdıklarını kaydeden Yılmaz, “Bir kere bunların hem sürdürülebilir olması, hem de doğaya zarar vermeyen içeriklerden oluşması gerekiyor. Özellikle keten çantalar kullanıyor ve kanvas çantalar yapıyoruz. Çünkü geri dönüşüm bizim için çok önemli. Ben burada bütün atıklarımı da topluyor ve belediyemizin geri dönüşümüne yolluyorum” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.