İYİ Partili Kocamaz: ″İşçiyi çıkarırsınız ancak tazminatını vermeniz gerekir″

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin'in sorunlarına dair TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 19:44:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin'in sorunlarına dair TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Mersin'in sadece devlet tarafından hizmetsiz bırakılmadığını kaydeden Kocamaz; “Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılında görevi devralmasından sonra işçilere karşı büyük bir husumet taşındığından garibanlar işten çıkarılmış durumda” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin'in sorunlarına dair TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Mersinde işsizlik oranının, Türkiye ortalamasının iki katı olduğunu söyleyen Kocamaz, “Geçmişten bu yana hazırlanan projeler hayata geçirilmiş olsa işsizler iş bulacak ve işsizlik oranı Mersin’de hızla düşecektir.” açıklamasını yaptı.

Mersin'deki tarım çalışmalarının girdi maliyetlerinin artmasından dolayı geriye gittiğini ifade eden Kocamaz, "İnsanlar tarımla uğraşmaktan vazgeçiyor. Gübre fiyatları, ilaç fiyatları, mazot fiyatları yükseldikçe insanlarımız birikimlerini her geçen gün kaybediyor. Tarım alanları her geçen gün el değiştirmek durumunda kalıyor." dedi.

Mersin'in limanlarıyla, serbest ve organize sanayi bölgeleriyle ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Milletvekili Kocamaz, "Mersin, ülke ekonomisine vergi ödeme sıralamasında 6. sıradayken, Ankara'dan aldığı hizmetler konusunda 22. sırada görünüyor. Bölge insanı sanayi tesislerinin çilesini çekiyor ama hizmet alma konusunda ikinci sınıf insan muamelesi görüyor." şeklinde konuştu.

"MERSİNLİLERİN GÖZÜNÜ BOYAMAYA ÇALIŞMAYIN"

Mersinde bekleyen birçok hizmetlerin olduğunun altını çizen Kocamaz, “Yıllardır insanlarımız bu hizmetleri bekliyor. Ancak siyasiler, iktidar her seçim döneminde yeni vaatler vererek,  aslında aynı yerlere yeni vaatler vererek insanlarımızı avutmaya devam ediyor.  Mersin’de 8 adet Kültür ve Turizm alanı belirlenmiş yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Maalesef bugüne kadar herhangi bir turistlik tesis yapılmasına yönelik çalışma yok.”dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığı dönemlerinde bu yerleri, büyükşehirlere verilmesi gerektiğini ve o bölgelere bir hareketlilik getirilmesini talep ettiklerini ancak bu taleplerinin de karşılıksız kaldığını sözlerine ekledi.

“MERSİN SADECE DEVLET TARAFINDAN HİZMETSİZ BIRAKILMIYOR”

Mersin'in sadece devlet tarafından hizmetsiz bırakılmadığını kaydeden Kocamaz şunları ekledi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılında görevi devralmasından sonra işçilere karşı büyük bir husumet taşındığından garibanlar işten çıkarılmış durumda. 4 bin 500 civarında insanımız işinden edilmiş. İşçiyi çıkarırsınız ancak tazminatını vermeniz gerekir. Uydurma tutanaklarla performans düşüklüğü bahane edilerek işçilerin tazminatları verilmiyor. İşçiler tutanaklar nedeniyle başka yerde işe girme konusunda da engelleniyor. Mahkeme göreve iadelerine karar verdiği halde işçiler göreve başlatılmıyor. Yasa "İşçi çıkarırsanız yerine işçi alamazsınız" diyor ama çıkarılan işçilerden daha fazlası Büyükşehir Belediyesi'ne alınıyor. Ayrıca çıkarılan işçiler tazminatlarını da alamadığı için psikolojik sorunlar yaşıyor. Aileler dağılıyor. Kanser olan, kalp krizi geçiren hatta intihar edenler var. Ülkeyi yönetenlerin belediyeden çıkarılan bu işçilerle ilgili tavır koymaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ‘Nasıl olsa yerel seçim yapılacak. Biz gelemesek de gelen birisi bu tazminatları ödesin’ diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.