BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ SPOR KURSLARI GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRİYOR Mersin Büyükşehir Beledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde verilen voleybol kursları devam ediyor. Büyükşehir’in ilgi gören voleybol kursuna kayıtlar yıl boyu sürüyor.

Güncel Yayın: 19 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 19.07.2023 13:54:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde verilen voleybol kursları devam ediyor. Büyükşehir’in ilgi gören voleybol kursuna kayıtlar yıl boyu sürüyor. Şu an 127 kursiyerin eğitim aldığı kursta geleceğin voleybolcuları hem spor alışkanlığı kazanıyor, hem de hayallerine bir adım daha yaklaşı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, spor faaliyetlerini yaygınlaştırmak, gençleri sporla tanıştırmak ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için bünyesinde çeşitli branşlarda spor kursları açıyor. Büyükşehir’in sevilen ve ilgi gören kurslarından biri olan voleybol kursu yaz döneminde de devam ediyor. Ücretsiz olarak gençleri sporla iç içe yetiştirmeye devam eden Büyükşehir, bünyesindeki antrenörlerle geleceğin sporcu adaylarını yetiştiriyor.
Voleybol kursu 12 ay devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Seyfi Alanya Spor Salonu’nda verilen voleybol kursuna yılın her dönemi kayıt yaptırılabiliyor. 2011-2015 doğumluların kayıt yaptırabildiği ve mevcutta 127 kursiyerin kayıtlı olduğu voleybol kursu haftanın 5 günü veriliyor. Çocukların hem sporla tanışması hem de yeteneklerine göre yönlendirildiği kurslarda seviyelere göre grup dersleri yapılıyor. 
“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her daim yanındayız”
Büyükşehir Belediyesi’nde voleybol antrenörü olarak görev yapan Hakan Şahbaz, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine kurslarımızı başlattık. Hem teknik hem teorik bir şekilde voleybol antrenmanlarımızı devam ettiriyoruz. Şu anda kayıtlı olarak 127 tane sporcumuz mevcut. Bu sporcuları 4 grup halinde antrenmana alıyoruz. Haftanın beş gün antrenmanlarımız var. Şu anda 2011 ve 2015 doğumlular arasındaki yaş gruplarıyla antrenmanlarımıza devam ediyoruz” dedi.
Şahbaz, kursların tamamen ücretsiz olduğunu ve kayıtların Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yapıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların yaz tatilinde evde oturup telefonun başında kalmalarını istemiyoruz. Hem sosyal aktivite olarak hem sağlık açısından düşündüğümüzde onlara hem spor aktivitesi, hem voleybolun teknik ve teorik bütün yönleriyle verdiğimizi düşünüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her daim yanındayız” diye konuştu.
“İleride voleybolcu olmak istiyorum”
Voleybol kursuna gelen ve voleybol sporunu çok sevdiğini söyleyen Nehir Berber, “Çok güzel bir spor. Burada voleybol oynuyoruz,  çalışıyoruz. Maçlara çıkacağız. Hocamızı da çok seviyoruz. İleride voleybolcu olmak istiyorum” dedi
“Voleybol bence çok güzel bir spor dalı”
Zeynep Özmutlu, kursta zamanının çok güzel geçtiğini anlatarak, “Burada egzersizler yapıyoruz. Voleybol hakkında bilgiler öğreniyoruz,  çalışıyoruz.  Voleybol bence çok güzel bir spor dalı. Ben Büyükşehir Belediyesi’ne çok uzun zamandır geliyorum. Çok küçükken Hakan Hoca ile başladım zaten. Kuzenimle birlikte geliyoruz” dedi. 
Tatile gitmektense voleybol kursuna gelmeyi tercih ettiğini söyleyen Özmutlu, “Çünkü burada arkadaşlarımla birlikte vakit geçiriyorum. Hem de voleybola daha fazla katkı sağlıyorum. Hocamı da seviyorum arkadaşlarımı da. Burası bence daha iyi” ifadelerine yer verdi.
Elif Nur Uyduran ise “Çok eğlenceli geçiyor. Burası olmasaydı yazlıkta olacaktım ama burası benim için daha iyi. Arkadaşlarımla daha çok vakit geçiriyorum” dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.