DOSTHANE’NİN KAPILARI HASTA VE YAKINLARI İÇİN HER DAİM AÇIK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz “Refakatçi Evi” projesi, Ocak 2021 tarihinden bu yana misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.

Güncel Yayın: 18 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2023 10:58:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz “Refakatçi Evi” projesi, Ocak 2021 tarihinden bu yana misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hizmet verdiği süre boyunca toplam 874 hasta ve 1050 hasta yakınını ağırlayan Refakatçi Evi, misafirlerine sıcak bir aile ortamı sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin beğenilen sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri olan ve “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz “Refakatçi Evi”, kapısını hasta ve hasta yakınlarına açmayı sürdürüyor. Uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden, merkezdeki hastanelere gelen yurttaşların kalacak yer sorununa çözüm olan proje sayesinde, hasta ve hasta yakını yurttaşların bu ihtiyacı sorun olmaktan çıktı. Refakatçi Evi, açıldığı Ocak 2021’den bu yana 874 hasta ve 1050 hasta yakını olmak üzere, toplam 1.924 vatandaşa hizmet verdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen “Refakatçi Evi” projesi ile kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastaların ve yakınlarının konaklama sorunu çözülürken, hastanelere uzak ilçelerde ve kırsal mahallelerde yaşayan hasta ve hasta yakınlarının, yaşadıkları zor süreçte her bakımdan yardımına koşuluyor. Onkoloji tedavisi gören hasta ve yakınlarının 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenlerin ve refakatçilerinin ise en fazla 30 gün süreyle ücretsiz konaklama yapabildiği Dosthane’de,  konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin yanı sıra, hastaların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği servisler ile yapılıyor.

Yumuşak: “Misafirlerimize bir ev ortamı sunmaya çalışıyoruz”

Merkeze uzak olan ilçelerde ve kırsal mahallelerde ikamet eden ve merkezde yer alan kamu ile üniversite hastanelerinde tedavi gören hasta ve yakınlarını Refakatçi Evi’nde ağırladıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Dosthane Refakatçi Evi Sorumlusu Dila Yumuşak, “Refakatçi Evimizde kalan hastalarımıza ve yakınlarına kahvaltı, akşam yemeği, psiko-sosyal destek hizmeti ve otel ile hastane arasında transfer hizmeti sunuyoruz. Ayakta ve yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarımız 30 gün, onkoloji servisinde tedavi gören misafirlerimiz 45 gün konaklayabiliyorlar. Refakatçi Evi’ne girişte TC kimlik kartı, hastanın ikametgah belgesi ve hastanede tedavi gördüğüne dair evrak gerekiyor. Vatandaşlarımız, Alo 185 Teksin Mersin’i arayarak Refakatçi Evi’ne başvuruda bulunabiliyorlar” dedi.

Refakatçi Evi’nde sıcak bir aile ortamı yaratmaya çalıştıklarını ve kalan misafirlerin kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissetmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Yumuşak, “Çünkü uzak yerlerden geliyorlar. Burada uzun süre tedavi görüyorlar. Bu yüzden kendilerini yalnız hissetmelerini istemiyoruz. Her zaman için bize başvurulabilirler, kapımız onlara daima açık. Misafirlerimiz burada kaldıkları süre boyunca birbirleriyle arkadaş oluyorlar, daha sonrasında da iletişime devam edebiliyorlar” diye konuştu.

“Ben buraya ‘evim’ diye hitap ediyorum”

54 yaşındaki Ümmühan Cihankar, onkoloji servisinde tedavi görüyor. Yaklaşık 1 haftadır Refakatçi Evi’nde kaldığını belirten Cihankar, “Allah razı olsun, gerçekten çok güzel bir imkan sundular. Anamur’dan, uzak yerden geliyoruz. Günlük gidip gelmemiz imkansız olacaktı. Çok şükür buradan memnunuz. Sabah kalkıyorum, gidip kahvaltımı alıyorum. Tedavim saat 13’de. Tedavimi alıp tekrar buraya geliyorum. Ben buraya ‘evim’ diye hitap ediyorum, çok benimsedim galiba. Büyükşehir’in arabası alıyor, hastaneye götürüp tedavim bitince de oradan alıp Refakatçi Evi’ne bırakıyor. Allah razı olsun Büyükşehir’in hizmetlerinden” dedi.  

“Büyükşehir’in hizmetinden çok memnunum”

Tedavi görmek için Çamlıyayla’dan gelen Muhsin Akpınar ise, “Saat 8’de beni hastaneye götürüyorlar, işiniz bitince arayın diyorlar, geri getiriyorlar. İki öğün yemeğimizi veriyorlar. Ben böyle bir yerde parayla kalamam. Allah razı olsun Belediye Başkanı’ndan. Burayı arıyoruz, ‘yeriniz hazır’ diyorlar.  İyi bir hizmet. Büyükşehir’in hizmetinden çok memnunum. Çamlıyayla’da da söylüyorum. 2-3 arkadaşımız geldi burada kaldı” ifadelerine yer verdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.