DÜNYA GAZZE'DEKİ ÇOCUK ÖLÜMLERİNE SEYİRCİ KALIRKEN TARSUSTAKİ SERGİ YÜREKLERİ ISITTI

34 yıldır doktorluk yapan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Vedat Günyar'ın dünyada ilk ve tek olan sergisi kalplere dokundu. Dünyaya getirdiği 30 bine yakın bebeğin attığı ilk adımlarına ait olan mini ayakkabılar sergisi duygusal anlara sahne oldu.

Gündem Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 09:15:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
34 yıldır doktorluk yapan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Vedat Günyar'ın dünyada ilk ve tek olan sergisi kalplere dokundu. Dünyaya getirdiği 30 bine yakın bebeğin attığı ilk adımlarına ait olan mini ayakkabılar sergisi duygusal anlara sahne oldu. Her doğum sonrası dünyaya gelen çocukların eilelerinden sadece ilk adımı attıkları ayakkabılarını isteyen doktor Vedat Günyar inanılmaz bir koleksiyona da imza attı. Dünyaya gelen çocukların çoğu çeşitli birimlerde üst makam yöneticisi olurken onların aileleri ise sergi karşısında duygusal anlar yaşadı. Sergide minik ayakkabısını gören Batuhan Gül, "çok heyecanlandım, bebek ayakkabımı görmek mutlu etti. İki çocuk annesi Esengül Genç, ise iki evladımın doğumunu da Sayın Vedat günyar yaptırmıştır kızım 15 yaşında oğlum 13 yaşında o yıllarda böyle bir projesi olduğunu anlattı ilk adımlarını attıktan sonra da iki evladımın ayakkabısını doktorumuza vermiştik o gün geldi çattı çocuklarımın ayakkabısını burada gördüm ilk adımlarını anımsadım hüzünlendim biraz da o yıllara gittim attıkları o ilk adımları hatırladım teşekkür ediyorum dedi. Dede Mehmet Avcı ise "Torunumun ayakkabısını gördüm ve çok mutlu oldum ne güzel bir sergi dedi. Doktor Vedat Günyar ise yaptığı açıklamada. "Binlerce bebeğin dünyaya gelmesine vesile oldum. Bu özel anıları ölümsüzleştirmek için "İlk Adım" sergisini açtık. Sergide, dünyaya getirdiğim çocukların ilk ayakkabıları yer alıyor, Bu ayakkabılar, benim için hem bir gurur kaynağı, hem de bir sorumluluk. Bu sorumluluk, Tarsus'un geleceği için çalışmak, her çocuğun sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesini sağlamaktır. Bu sergi, aynı zamanda Tarsus'ta dünyaya gelen evlatlarımızın ilk adımlarını temsil ediyor. Ben, evlatlarımızın her adımında onların yanında olacağıma, onlara daha güzel bir gelecek sunacağıma söz veriyorum. Bu özel sergide tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten gurur ve mutluluk duydum. . Mesleki hayatım boyunca kıymetli annelerimize verdiğim sözü bugün itibariyle tutmanın onurunu yaşıyorum. Bu sergide bir arada olmaktan sevinç duyacağımı vurgulamak istiyorum” dedi.(DHA)
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.