“TARSUS ARKEOLOJİSİ VE GELECEĞİ” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun hizmet binasında, ardı ardına sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor.

Güncel Yayın: 30 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 30.12.2023 09:30:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun hizmet binasında, ardı ardına sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor. TADEKA binasında son olarak ‘Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) hizmet binasında, ardı ardına sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor.

TADEKA binasında son olarak ‘Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Deniz Kaplan, Öğretim Görevlisi Dr. Ulus Tepebaş ve Tarsus Müze Müdürü Arkeolog Doğukan Alper katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça ile STK temsilcileri ve kurul üyelerinin katıldığı panelde konuşmacılar, tarihi binlerce yıl gerilere giden Donuktaş Tapınağı, Roma Hamamı, Antik Yol, Tarihi Köprü, Sağlık Köyü, Roma Yolu, Zeytinpazarı antik dönem sarnıcı ile kentin dört bir noktasında yer alan tarihi eserlerle ilgili bilgiler verdiler.

Tarsus Müze Müdürü Arkeolog Doğukan Alper konuşmasında, Tarsus Müzesi’nin kuruluş aşamasından günümüze kadar süregelen gelişim sürecini aktardı. Öğretim Görevlisi Dr. Ulus Tepebaş ise, Tarsus Müzesi’nde bulunan heykellerle ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi.

Doç. Dr. Kaplan: “Tarsus’ta daha iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz”

Doç. Dr. Deniz Kaplan, “Tarsuslularla beraber Tarsus arkeolojisi, Tarsus kültür mirası ve varlıklarının geleceğe taşınması için ne yapabileceğimiz üzerine kapsamlı bir tartışma yaptık. Ve tabi ki bu ilk oldu, ama son olmayacak. Biz bu konularda Tarsuslularla beraber tartışmaya ve bu konu hakkında faaliyetler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu etkinliği gerçekleştiren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Doç. Dr. Kaplan, “Tarsus’un kültür varlığını ve kültür mirasını ortaya çıkartmak, yaşatmak ve sahiplenip gelecek kuşaklara aktarmak için Tarsusluların desteğini istiyoruz. Onlar bize destek verdikçe de, Tarsus’ta daha iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.