BAŞKAN BOZDOĞAN BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Güncel Yayın: 23 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 23.06.2023 10:28:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Bozdoğan, gündemde yer alan konular, Tarsus Belediyesi olarak devam eden ve planlanan projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Başkan Bozdoğan, “Bu kentin geleceği için hepimiz çok çalışmalıyız. Kentin geleceği adına, halkın siyasete duyarlılığını artırma ve bazılarının yalan siyasetini ortadan kaldırma adına hepimizin büyük bir önemi var. Kalemini tarafsız, doğrudan ve iyiden yana kullanan basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler ile gündeme dair konuları konuşmak üzere bir araya gelen Başkan Bozdoğan, göreve geldiğinden beri hayata geçen projeler, 2023 yılında yapımı devam eden ve planlanan faaliyetleri hakkında konuştu. Düzenlenen etkinliğe Tarsus’ta görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Bozdoğan çalışmaları ve gündeme dair birçok konu hakkında gazeteciler ile sohbet etti. Tarsus’un il olma mücadelesi, Tarsus Plajı, Tren Yolu Projesi ve daha pek çok konu hakkında basın mensupları Başkan Bozdoğan tarafından bilgilendirildi. Ayrıca Tarsus Belediyesi tarafından, basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla Başkan Bozdoğan’ın göreve geldiğinden beri hayata geçen projelerin kitapçıkları ve çizelgeleri dağıtıldı.

“PLAJIN AÇILMASI İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI YAPTIM”

Tarsus Plajı ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus Plajı yaklaşık 30 yıldır kanayan bir yara. Her zaman söylediğim buranın bir an önce açılmasıydı. Açılması içinde her türlü fedakârlığı yaptım. Hatta başka bir belediyenin meclisine bile girdim. Mahkemeye verme yolunda yıllarca geç açılacaktı. Direk tahsisini alalım ondan sonra mahkemeye verelim dedik. Kulak, bizim köyümüz. Tarsus’un sınırları içerisinde. Zamanında Pergel yasasında o zamanki yöneticilerin zayıflığı belki de o yöneticilerin Ankara’da yeterli haklarını alamamasından dolayı. Gerek sahil bandı projesi gerekse Mersin Tarsus’u Organize Sanayi Bölgesi ve kendi bölgemiz içinde olan Tarsus Plajı tamamen bu yasa çerçevesinde Akdeniz Belediyesi’ne direk olarak bağlandı.” ifadelerini kullandı.

“TARSUS PLAJI’NIN BÜTÜN YOLLARI TAMAMLANDI”

Plaj için yatırımların olacağına değinen Başkan Bozdoğan “Tarsus Plajı’nın bütün yolları tamamlandı. Karayollarında çift yol. Özellikle köprülerini tamamen bitirdi. Ne yazık ki 27 Aralık 2022 tarihinde bakanlık arka bölgedeki 2 buçuk milyon karelik ormanlık alanı golf tesisi ve tatil köyü olarak Antalya menşeili bir şirkete verdi. Bu alanda ağaç kesimi için tahsis almaları ve bununla ilgi de Tarsus halkını duyarlı olmaya davet etmiştim. Neticede firmanın sahiplerini Tarsus’a davet ettim. Kendileri geldiler, buradaki ağaç kesim alanını nispeten daha küçülttük. Bunun için çok çabaladık. O ağaçlarımız için bizim için bir nefes. İki tane ayrı otopark ve yollarla ilgili taahhüt aldık, Tarsus halkının plaja çok rahatlıkla kavuşması için.” şeklinde konuştu.

TARSUS SAHİL KENTİNE DÖNÜŞÜYOR

İşgal alanların temizlenmeye başlandığını vurgulayan Başkan Bozdoğan “Artık rahat rahat plaj kullanılır hale geldi ama bizim yapacaklarımız bitmedi.  Ankara’ya en son gittiğimde kurulan bir şirket burada 350 milyon dolarlık yat limanı yapacak. Yat limanı da bizim için çok ciddi bir yatırım. Oraları betonlaşmaya götürmeden doğayı koruyarak net bir şekilde halkımızın hizmetine sunmak. Halklarımızı almadığımız için belki de 30 yıldır birikim yapıldı. İşgal altında olan toprak vardı. Bunların hepsi tek tek temizleniyor. 76 dönümlük alan temizlendi. İşgal eden insanların alanları halka sunulacak.” diyerek yeni bir sahil kentinin oluşacağını bildirdi.

“TREN YOLUNUN YERİN ALTINA ALINMASI BU KENTİN KURTULUŞU OLDU”

Tren yolu projesinin bu kentin kuruluşu olduğuna önemle değinen Başkan Bozdoğan “Önce Tarsus’ta sondaj yaptık. Sondajı yaptıktan sonra alttan geçme projesini ortaya koyduk. Ulaştırma Altyapı Genel Müdürlüğü’ne gittiğimizde bize madem bu kadar büyük çalışma yaptınız. Birde viyadük çalışması yapın dedi ve yaptık. Bunlar dünyanın masrafı.  Tarsus’un gönlünden geçen tren yolunun alttan geçmesi. Bisiklet yolunun, yeşil alanın yürüme alanlarının olduğu bir yemyeşil bir alan olacak. Gerçekten kentimiz adına çok önemli bir proje. Eğer hızlı tren projesi Tarsus’u ikiye bölseydi, isterse çok hızlı olsun, bu kentte ulaşım diye bir olay asla normal bir düzeye getirilemezdi. Tren yolunun yerin altına alınması bu kentin kurtuluşu oldu. Tarsus adına çok pozitif ve onurlu bir proje. Burada çektiğim çileyi emeği çok iyi biliyorum.” diye ifade etti.

“İL OLMAYA YILLARDIR HAZIRIZ”

Tarsus’un il olmaya hazır olduğunu belirten Başkan Bozdoğan “İl olma konusunda gerçekten Tarsuslular çok büyük emek verdiler. Bu amaç için gazeteci, siyasiler ve halk olarak herkese teşekkür ederim. Tarsus’un master planı var mı yok. Bir planlama yapılamayan yerde aksaklıklar her zaman olur. Bir kent il olduğunda hemen master planları hazırlanır. Ulaşım konusunda ki planları hazır. İl olmaya yıllardır hazırız. İl olmanın avantajlarının çok iyi biliyorum.  Turizm, tarım ve sanayi kentiyiz. Lojistik bir merkez burası.” diye konuştu.

“BİZ İŞİMİZİ AŞKLA YAPIYORUZ, TARSUS İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Ben her zaman halkıma sırtımı dayarım diyerek sözlerini devam ettiren Başkan Bozdoğan, “Ben Tarsus için çalışıyorum ve herkesin yoksulluğunun ortadan kaldırtılmasını istiyorum. Tek gayem budur. Hastalığım döneminde bile düşündüğüm sadece tek bir şey vardı; belediyedeki çalışma temposunu bozmamaktı. Ben defibratör cihazı ile hayata döndüğümde bile ilk söylediğim söz imzaları getirin imza atacağım oldu. Biz işimizi aşkla yapıyoruz. Benim güvendiğim tek bir şey var, o da halk. Ben yalnızca halkıma sırtımı dayarım. Yerel yönetimlerin bir kentin gelişimi için neler yapabileceği çok net ortadadır.  Bizler bunun için çaba sarf etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“BASINIMIZIN, BİZLERLE ORTAK ÇALIŞMA YAPMASI KENTİN GELECEĞİ VE İL OLMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Basın mensupları ile kente katkı sağlandığını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus’taki basının şu an geldiği nokta geçmiş yıllardan çok farklı ve bir çizgisi var. Bu güzel bir çizgi. Tarsus yerel basınından her yerde güzel bir şekilde bahsediliyor ve ben gurur duyuyorum. Basındaki arkadaşlarla birlikte Tarsus Belediyesi’nin ortak hamlelerle çalışma yapması kentin geleceği ve il olması için çok önemli. Lansmanda tüm basın mensupları bizleydi, çünkü inanmıştınız şimdi daha fazla inanıyorsunuz. Tarsus il olmalı. Bu kentte her şey net olacak. Tarsus haklarını almaya başlıyor. Kentimizin gerçekten yatırıma değerli işlere ihtiyacı var. Tarsus’ta işsiz kalmadı diyeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi ile de 15 bin insan çalışacak.  İyi niyetimizden asla şüphe etmeyin. Tarsus’u destekleyin, halk desteklesin, köylüm desteklesin. Siz Tarsus’u destekleyin buranın geleceğini düşünün, çaba gösterin.”  ifadelerini kullandı.

“ŞU AN BU KENT HUZUR İÇİNDE YAŞIYORSA, BU HEPİMİZİN BAŞARISI”

Kentin geleceği adına çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Bozdoğan, “Tarsus’a yapılanlara bakınca artık nefes alacağımız sağlıklı bir kent inşa ediyoruz. Koruluklar, yeşil alanlar sürekli artıyor. Biz beton değil doğa diyoruz. Lakin şunu söylemem gerekir ki 400 bin nüfusu olan kentte huzurevi yok ama Tarsus’a gelince para Mersin’e aktarılıyor. Dün onlarla görüşme yaptım, sözler aldım. Projelerini getirecekler, Tarsus’a huzurevi yapılacak. Hepimiz çok iyi çalışmak zorundayız. Ben başkan olarak, siz basın olarak, müdürlerimiz, başkan yardımcılarımız hepimiz. Şu an bu kent huzur içinde yaşıyorsa, bu hepimizin başarısı.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.