BAŞKAN GÜLTAK; “HİÇ KİMSE ENDİŞE ETMESİN, AKDENİZ’DE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK”

Akdeniz’i 4 yıl içinde dönüştüren bir takım hizmet ve yatırımları anlatan; ilçede ilk kez başlatılan kentsel dönüşüm projelerinden, gençlerin eğitimi için sağlanan imkânlara, kadınlara meslek ve istihdamda sağlanan fırsatlara; kültür, sanat ve spor yatırı

Güncel Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 11:14:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Akdeniz’i 4 yıl içinde dönüştüren bir takım hizmet ve yatırımları anlatan; ilçede ilk kez başlatılan kentsel dönüşüm projelerinden, gençlerin eğitimi için sağlanan imkânlara, kadınlara meslek ve istihdamda sağlanan fırsatlara; kültür, sanat ve spor yatırımlarına dair projeleri özetleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Hiç kimse merak veya endişe etmesin. Akdeniz’de gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm süreci kesintisiz devam edecek. Çünkü gelecek yıl Mart ayı içinde yapılacak mahalli seçimlerde Akdeniz Belediye Başkanlığı için aday adayıyım” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından önergeler okunup gündem maddelerine geçilirken, bir önceki birleşim tutanak özeti de oylanıp kabul edildi. Sözlerine, Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı ve Kick Boks Avrupa Şampiyonası’nda 38 ülkeden 3 bin sporcuyu geride bırakıp Avrupa Şampiyonu olan Akdeniz Belediye Spor Kulübü sporcusu Hilal Sonay’ı tebrik ederek başlayan Başkan Mustafa Gültak; “Fırsat verildiğinde, imkân ve destek sağlandığında kadınların neler başarabileceğini bir kez daha hepimize görmüş oldular. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

“Festivaller, şenlikler, o şehrin kaderini değiştirmeli”

Geçen Temmuz ayında on binlerce insanın katılımıyla düzenlenen 2’nci Esenli Üzüm Şenliği ile belediyenin sıcak ve soğuk asfalt hizmetlerini yansıtan filmin gösteriminden sonra yeniden konuşan Başkan Gültak, şenlik sayesinde Esenli üzümüne talebin arttığına dikkat çekerek, “Rekabet sayesinde Esenli’nin üzümleri çok iyi fiyat yaptı. Ekim’in son haftasında Karaduvar’da 4’üncü geleneksel balık festivalimizi de düzenleyeceğiz. Bu sene de 100 binden fazla insanı ağırlayacağız. Şenlik veya festival böyle olmalıdır. Yöreye, halkına, köylüsüne faydası oluyorsa anlamı vardır. Festivaller şehrin ve yaşayanların kaderini değiştirmeli. Aksi halde israf olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“Akdeniz’e 1 yılda 100 kilometre uzunluğunda soğuk asfalt döktük”

Başkan Gültak, sıcak ve soğuk asfalt kaplama çalışmalarına da değindi, 2022-2023 arası dönemde Akdeniz’e 100 kilometre uzunluğunda soğuk asfalt döktüklerini açıkladı, dönem sonuna kadar 20-30 kilometre daha soğuk asfalt dökeceklerini kaydetti. “Her dönem 50 kilometre soğuk asfalt dökülmüş olsaydı, 250 kilometre soğuk asfalt yapıyor bu. Bu sayede bugün Akdeniz’in tüm köy, bahçe yolları soğuk asfalt ile kaplanmış olurdu. Geç kalınmış bir iş ama hızla yapıyoruz. Meclisimizden aldığımız güçle bunu başarıyoruz. Köylülerimize de yakışan bir hizmet” dedi.

“Gelecek seçimlerde Akdeniz’e aday adayıyım”

Ekim ayı içinde 4’üncüsü yapılması planlanan Karaduvar Balık Festivali hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Başkan Mustafa Gültak; “Bu festivalimiz de inşallah bir final olacak. Dikilitaş, Akdam bölgesindeki muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla da görüştük. Tahmin ediyorum Kasım ayında gül festivalini de düzenleyeceğiz. Normalde Mart-Nisan-Mayıs içinde yapılması lazımdı ama biz başlatalım ki örnek olsun. Sonrasında gelecek biz oluruz, başka bir arkadaş olur… Faniyiz, bilemiyoruz, belki yarına yokuz. O yüzden söylüyorum yoksa Akdeniz’e aday adayıyım ve inşallah seçimi de alacağım. Merak etmeyin. İnşallah gül festivalini de yapacağız ve böylelikle Akdeniz’e 3 tane festivali kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Kur’an Kurslarına ilişkin Israr Kararı Meclis’ten geçti

Nacarlı ve Nusratiye mahallelerinde bulunan ve mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait taşınmazlar üzerinde Kur’an Kursu yapılması için ilçe müftülüğüne tahsisi ile ilgili konu Meclis’te tekrar gündeme geldi. Üyelerin öneri ve eleştirilerini dile getirmesinden sonra bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; “İsterdim ki bugün keşke bir önerge verseydiniz veya grup sözcüleri olarak makama gelip, ‘Biz 65 mahallenin her birinde yer bulduk, bunların da dâhil olmasını istiyoruz’ deseydiniz. Bunu 1 buçuk ay önce de söyledim. Samimiyeti de böyle ölçerim. ‘Bu işi sonuna kadar zorlayacağım ve 2 Kur’an kursunu yapacağız’ dedim. Ama sizler, gerçekten Kur’an kursuna karşı değilseniz, sizin bulduğunuz yerleri yapmanın da sözünü veriyorum dedim.

Şimdi bir kez daha samimiyetinizi ortaya koymanızı rica ediyorum. Önümüzdeki ay, bulduğunuz diğer yerleri de getirin, onları da Kur’an kursu yapalım. Buyurun, hodri meydan! Getirmeyeceksiniz ama siz de ben de biliyorum. CHP ve HDP grubu olarak, ister önerge verin, isterse yazılı olarak Başkanlığa başvurun. Bulduğunuz yerleri, imarda sıkıntı yoksa Müftülükçe sıkıntı çıkmayacaksa hepsini Kur’an kursuna vermeye hazırım. Ben bugün sizlerden bunu bekliyordum. Ama maalesef iş kısırdöngüye dönüşmüş” diyerek teklife ilişkin Israr Kararı’nı yeniden oylattı. Teklife ret oyu veren CHP ve HDP’li üyelerin salt çoğunluğu bulamaması sonucu konu Meclis’ten geçmiş oldu.

Üniversite kazanan öğrencilere nakdi destek komisyonlarda görüşülecek

Meclis’te, mülkiyeti Akdeniz Belediye Başkanlığına ait Bekirde Mahallesi’nde, 4 bin 557 metrekare yüzölçümündeki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “okul alanı” olarak işaretli taşınmazın, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, ‘okul yapılması şartıyla’ tahsisi ile ilgili teklif komisyonlara sevk edildi. 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21’inci Mersin Uluslararası Müzik Festivaline yapılacak maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi. Akdeniz Kent Merkezi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 1. Etap Plan Hükümleri değişikliği ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara oybirliği ile havalesi yapıldı.

Toplantıda ayrıca; Akdeniz İlçesi 1. etap kent merkezi 950 hektar alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında tamamlanan 1, 2, 3, 4 ve 5’inci kısım 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı  ile ilgili teklif görüşüldü. Konu, üyelerin oybirliği ile komisyonlara sevk edildi. İmar plan değişikliklerine dair komisyon kararlarının okunmasından sonra, üyelerin teklifi üzerine aynı konular, yeniden görüşülmek üzere komisyonlara iade edildi. Meclis’e sunulan İçel Sanat Kulübü 28. Mersin Arkeoloji Günleri’ne ve üniversite kazanan Akdenizli öğrencilere maddi destek sağlanmasına ilişkin önergeler de komisyonlara havale edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 8 Eylül 2023 Cuma günü saat 10:00’da yapılacak.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.