2.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali 27 Ocak’ta başlıyor

Mersin Yenişehir Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilini keyifli geçirmelerini sağlamak ve sanata olan ilgilerini artırmak amacıyla karne hediyesi olarak 8 tiyatro oyununu “2.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” kapsamında çocuklarla buluşturacak.

Güncel Yayın: 22 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.01.2024 17:55:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Yenişehir Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilini keyifli geçirmelerini sağlamak ve sanata olan ilgilerini artırmak amacıyla karne hediyesi olarak 8 tiyatro oyununu “2.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” kapsamında çocuklarla buluşturacak. 27 Ocak’ta başlayacak tiyatro festivali 3 Şubat’a kadar devam edecek. Çocuklar, festival kapsamında sahnelenecek tüm oyunları ücretsiz izleyebilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm çocukları oyunları izlemeye davet etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, ikincisini bu yıl düzenleyeceği Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali ile çocuklara dolu dolu bir tatil geçirme fırsatı sunacak. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalde tüm oyunlar ücretsiz olarak sahnelenecek ve çocukların gülerken de öğrenebilmesi sağlanacak. Festivalde 8 oyun, 8 günde toplamda 16 kez sahnelenecek.

Eğlenceli karakterler, renkli kostümler ve büyülü atmosferleriyle birbirinden güzel 8 tiyatro oyunuyla Yenişehir Belediyesi, tatildeki çocuklara renkli anılarla eşlik edecek. Festival, 27 Ocak Cumartesi günü saat 14.00 ve 16.00’da sahnelenecek “Yaramazlar Sirki” oyunu ile başlayacak. 28 Ocak Pazar günü yine saat 14.00 ve 16.00’da “Sevimli Kahramanlar Masal Adası’nda” oyunu çocuklarla buluşacak. 29 Ocak Pazartesi günü saat 13.00 ve 15.00’te Hayalicinas Tiyatrosu, Hacivat ve Karagöz oyunu olan “Uzaylı Misafir”i sahneleyecek. 30 Ocak Salı günü ise Yenişehir Şehir Tiyatrosu, “Kediler Ülkesi” oyununu 13.00 ve 15.00’te çocuklarla buluşturacak.

31 Ocak Çarşamba günü Yenişehir Şehir Tiyatrosu’nun eğitici ve eğlenceli interaktif oyunu “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor-3” 13.00 ve 15.00 saatlerinde sahnelenecek. İstanbul Moda Çocuk Tiyatrosu, 1 Şubat Perşembe günü “Maşa ve Koca Ayı Karlar Ülkesi’nde” oyununu, 2 Şubat Cuma günü ise “Süper Kahramanlar Karlar Ülkesi’nde” oyununu 13.00 ve 15.00 saatlerinde sahneleyecek. Festivalin kapanışı ise 3 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te Şubadap Çocuk’un “Çocuk Şarkıları Konseri” ile yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.