“BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT”

Akdeniz’de, sadece 2 olan Bilim ve Sanat Merkez öğrencilerinin sayısı 52’ye çıktı

Güncel Yayın: 15 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.01.2024 16:27:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Akdeniz’de, sadece 2 olan Bilim ve Sanat Merkez öğrencilerinin sayısı 52’ye çıktı

Akdeniz Belediyesi’nin, 2020 yılı içinde hayata geçirdiği “Akdeniz’in Parlayan Yıldızları” projesi kapsamında; Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) bağlı Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim alan zeki ve üstün yetenekli Akdenizli çocukların ebeveynleri; sunulan hizmetten memnuniyetlerini dile getirdi, çocuklarının başarısını arttıran eğitime ve sağlanan tüm destek ve imkânlara tam not verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, göreve geldiği günden itibaren gençlere ve çocuklara önem ve öncelik veren hizmet ve projeleri tek tek hayata geçirdi. Akdeniz’in Parlayan Yıldızları projesiyle de Akdeniz’de okuyan zeki ve üstün yetenekli öğrencileri MEÜ’ye bağlı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile buluşturmayı hedefleyen Başkan Gültak, 2 olan BİLSEM’li sayısını 52’ye yükseltmeyi başardı. Projeyle öğrenciler BİLSEM sınavlarına yönlendirilirken, aileler de verilen hizmetlere tam not verdi. BİLSEM’li çocuklara maddi ve manevi destek de sağlanırken, yılın bazı dönemlerinde de geziye götürülüyorlar.

“Kızım okumayı çok seviyor, her zaman daha ilerisini istiyor”

BİLSEM’li çocuklardan biri olan Hazal’ın annesi Suna Sakar, Akdeniz Belediyesi’nden sosyal ve maddi destek aldıklarını söyledi. Kızlarına burs verildiğini de belirten Sakar; “Kızım bu sayede bazı ihtiyaçlarını aldı. Bu, bir kız çocuğu için çok iyi bir şey. Kızım okumayı çok seviyor. Her zaman daha ilerisini istiyor. Şu anda da derslerine odaklanmış durumda. İyi bir yere gelmek istiyor. Kendisinin ilk hedefi de fen lisesi. Bu imkânları sunduğu için Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bize verilen desteklerden çok memnunuz. Mesela önümüzdeki günlerde kızım Kapadokya gezisine gidecek. Ben hayatım boyunca hiç gidemedim. O gideceği için ben mutluyum” dedi.

“Akdeniz Belediyesi sayesinde BİLSEM’li öğrenci sayısı arttı”

Baba Ali Rıza Sakar ise BİLSEM’in kızına çok artısı olduğunu dile getirerek, “Derslerin yanında kızım sosyalleşti. Her açıdan katkısı oldu. Biz çocuğumuzu iyi bir yerde görmek istiyoruz. Ben de kızımı doktor olarak görmek istiyorum. Başkana çok teşekkür ediyorum. BİLSEM’li çocuklarımızla ilgileniyor. Hazal, ilk BİLSEM’e katıldığında Akdeniz’de 22 BİLSEM’li öğrenci vardı, sayı şu an 52’ye ulaştı. Belediyenin çalışmaları sayesinde sınava katılım artınca BİLSEM’li öğrenci sayısı da arttı” şeklinde konuştu.

 

“Verilen eğitimler çok iyi”

BİLSEM’li Samir’in annesi Hülya Çetin, BİLSEM’den aldıkları eğitimim çok iyi olduğunu vurgulayarak, “BİLSEM’e başladıktan sonra çocuğum olaylara farklı açında bakmaya başladı. Yani çok iyi geldi. Derslerin yanında çocuğum farklı arkadaşları oldu, sosyalleşti. Çocuklarımız gezilere götürülüyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Geziler, yardımlar gerçekten çok iyi. Seçimlerde de Gültak Başkanı destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bana çok katkı sundu, daha yükseldi”

Öğrenci Samir Çetin de BİLSEM’e 4’üncü sınıfta katıldığını belirterek, “Sınavın olduğunu duydum ve girdim. Başarılı olunca da BİLSEM’e katıldım. Bilimi daha çok sevmeye başladım. Çok eğlenceli zamanlar geçiriyoruz. Birçok sosyal aktiviteye katılıyoruz. Eğitim anlamında da çok katkısı oldu. Özellikle fen bilgisi konusunda bana çok katkı sundu. Notlarım daha da yükseldi. İnşallah güzel bir liseye giderim. Verilen hizmetlerden çok memnunuz. Bu hizmetlerin devamını istiyoruz” diye konuştu.

“Kızım BİLSEM’i çok seviyor”

Kadriye Su adlı BİLSEM’li öğrencinin annesi İslim Bozyılan ise, belediyeden aldıkları hizmetlerden çok memnun olduklarının altını çizerek, “Kızım BİLSEM’e katılınca çok şey değişti. Kızımın hayatına güzel şeyler kattı. BİLSEM’i çok seviyor. Sağ olsun Mustafa Gültak Başkan da desteklerini esirgemiyor. Kızımın çalışma masası yoktu, getirdiler, okuması için kitaplar verdiler. Bu destekler sayesinde kızım çok değişti. Derslerine daha çok çaba göstermeye başladı. Aldığı burslarla da kendine birikim yaptı. Ben de kızımı ileride güzel bir yerde görmek istiyorum” ifadelerini kullandı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.