TARSUS BELEDİYESİ KIRSAL MAHALLELERDE AÇTIĞI KREŞLERLE EĞİTİME YENİ BİR BOYUT KATIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çocukların eğitimine dair önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 12:03:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çocukların eğitimine dair önemli adımlar atmaya devam ediyor. Kırsal Mahallelerde başlattığı köy kreşleri ile çocuklara daha erken yaşlarda eğitim olanağı sağlayan Tarsus Belediyesi, son olarak Kamberhöyüğü Mahallesi’nde faaliyete başlayan kreş eğitimi ile birlikte bu hizmetini genişletiyor.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çocuklara yönelik adımları kırsal mahallelerde faaliyet gösteren köy kreşleri ile dikkat çekmeyi sürdürüyor. Başkan Bozdoğan; kırsal mahallelerde yaşayan ailelerin, özellikle tarım sektöründe çalışan kadınların çocukları için büyük bir ihtiyaç olan köy kreşlerini hizmete dâhil edilmesiyle birlikte, çocuklara sadece eğitim değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal destek sunmayı amaçlıyor. Bu hedef ve amaçlar doğrultusunda Kamberhöyüğü Köyü’nde Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, Mahalle Muhtarı Ulvi Çağlayan, aileler ve çocuklarla bir araya gelinen etkinlikte, köy kreşinin işleyişi hakkında bilgilendirme yapılırken çocukların erken yaşta eğitime katılımın önemi anlatıldı.
Çocukların eğitimine daha erken yaşlarda başlanmasını sağlamak, kırsal mahallelerde yaşayan 36-60 ay arası çocukları kent merkezindeki kreşlerde eğitim gören yaşıtlarıyla aynı seviyeye getirmek amacıyla hayata geçirilen köy kreşlerinin sayılarının artırılması hedefleniyor.
“AİLE DANIŞMANLARI VE SOSYAL HİZMET UZMANLARI DA ÇOCUKLARA DESTEK OLACAK”
Köy kreşlerine devam eden çocuklar, sadece öğrenim görmekle kalmayacak, aynı zamanda Aile Danışmanları ve Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından desteklenerek aileleriyle birlikte bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilecek. Aile danışmanları, ailelere çocukların psikolojik gelişim süreçleri ve eğitimle ilgili önemli bilgiler sunacak, böylece çocukların daha sağlıklı bir ortamda büyümelerine katkı sağlanacak.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.