“GEÇMİŞTE İSTENMEYEN OLAYLARIN YAŞANDIĞI MAHALLERDE BUGÜN KARDEŞLİK SOFRASINDA BULUŞUYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Güneş Mahallesi’nde katıldığı iftar programında; “Daha 5 yıl öncesine kadar istenmeyen sokak olayları, çatışma, kavga ve biber gazından geçilemeyen,

Siyaset Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 16:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Güneş Mahallesi’nde katıldığı iftar programında; “Daha 5 yıl öncesine kadar istenmeyen sokak olayları, çatışma, kavga ve biber gazından geçilemeyen, esnafın sürekli kepenk kapatmak zorunda kaldığı mahallelerimizde, bugün ise iftar için açtığımız kardeşlik sofrasında buluşuyoruz” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, belediye tarafından Güneş Mahallesi’nde kurulan ve her yaştan yüzlerce vatandaşın misafir olduğu iftar sofrasında mahalle sakinleri bir araya geldi. Kur’an Tilaveti ile başlayan iftarda, eller semaya açılarak dualar okundu. İftar programında, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fasıl, Meddah, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Gölge Oyunu ve Âşuk ile Maşuk gösterileri vatandaşların beğenisini topladı.

“Akdeniz’de elde ettiğimiz huzur, barış ve kardeşlik iklimini koruyacağız”

Her yaştan vatandaşın yoğun ilgisi altında iftar programına katılan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, etrafını saran genç yaşlı her yaştan mahalle sakini ile sohbet etti. Başkan Gültak, yakın geçmişte çıkan olaylar yüzünden esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı, bu nedenle dükkânını tamamen kapattığı veya bölgeyi terk ettiği mahallelerde bugün artık huzur, güven ve kardeşliğin hüküm sürdüğünü söyledi. Bu durumun da herkesi mutlu ve memnun ettiğini kaydeden Başkan Gültak; “Göreve gelince öncelikli işimiz, Akdeniz’de bazı odaklarca zarar verilen barış, kardeşlik ve huzur iklimini hâkim kılmak oldu. Oysa 2019 öncesinde bu kardeşlik havası maalesef yoktu. İnsanlarımız bir araya gelemiyordu. Sürekli sokak olayları, çatışmalar, kavga, gürültü ve biber gazı vardı. Fakat bugün ise kardeşlik havası var tüm Akdeniz’de. Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Arap’ı, Sünni’si, Alevi’si ile herkes bir arada. Çünkü biz herkesi kucaklıyor ve kimseyi ayrıştırmıyoruz. Bu sayede ilk dönemimizde herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmayı başardık” diye konuştu.

“Halkımızdan önümüzdeki 5 yıl için yine vize istiyoruz”

Gerek barış, huzur ve güven ortamının sürmesi, gerekse Akdeniz’i değiştiren, başta kadınlar, gençler ve çocuklar olmak üzere her kesime dokunan hizmetlerin, proje ve yatırımların sürmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gültak; “Bu nedenle artık sayılı günler kalan yerel seçimlerde Akdeniz’in kıymetli halkından bir 5 yıl için daha onay istiyoruz. Halkımızın sağduyusu ve güvenine inanıyor, önümüzdeki 5 yıl için yeni vizeyi alacağımızdan şüphe etmiyorum. İnanıyorum ki siyasi görüşü ne olursa olsun değerli vatandaşlarımızdan aldığımız destekle yeniden seçilerek, Akdeniz’de hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. İftara katılan vatandaşların Ramazan ayını da tebrik eden Başkan Gültak, mahalleli çocuklarla da yakından ilgilendi, dileyen çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.