TARSUS BELEDİYESİ, SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERİYLE KADINLARI BİLİNÇLENDİRİYOR!

Tarsus Belediyesi Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam ve Kadın Sağlığı' semineri, katılımcılara önemli bilgiler ve farkındalık kazandırdı

Güncel Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 21:29:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarsus Belediyesi Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam ve Kadın Sağlığı' semineri, katılımcılara önemli bilgiler ve farkındalık kazandırdı. Seminere katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kadın sağlığına yönelik çalışmaları detaylandırarak toplumun bu konuda bilinçlenmesine yönelik çabaları aktardı.
Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam ve Kadın Sağlığı' seminerinde, Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Füsun Kaleli, katılımcılara özellikle rahim ağzı kanserinin erken teşhisinin sağlık açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Seminerde sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturularak, kadınların sağlık konularında bilinçlenmelerine katkı sağlandı.
Seminerde yer alan konuşmasında Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi'nin kadınlara yönelik yürüttüğü çalışmaları detaylandırarak, çabalarını anlattı. Katılımcılara sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı konularında bilgi veren Bozdoğan, etkinliğin kadınların sağlık konularındaki bilinçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.
“KANSER VAKALARINDA BÜYÜK BİR ARTIŞ OLMASINA RAĞMEN KENDİSİNİ KORUYAN NADİR İLÇELERDEN BİRİ DE TARSUS’TUR”
Başkan Bozdoğan Tarsus Belediyesi olarak yaptığı sağlık çalışmalarına değinerek, “Özellikle toplum sağlığı ciddi ve çok önemli bir durumdur. Bir kentin yapısı, mimarisine varıncaya kadar; yaşam biçimi, parkları, bahçeleri, yeşil alanları, ileride oluşabilecek özellikle sağlıkla ilgili kanser hastalıklarında çok önemli. Takdir edersiniz ki, özellikle kendi idaremde çok fazla koruluk ve park alanı açtık. Yeşil alan betona baskın geldiği zaman o kentin sağlığı da bir üste çıkar. Türkiye’de kanser vakalarında büyük bir artış olmasına rağmen kendisini koruyan nadir ilçelerden biri de Tarsus’tur. Çağımızın hastalığıdır bu, hem ekonomik olarak maliyet olarak ciddi bir problem. Yeşil alanlarımızı ranta, betona peşkeş çekmeyi ortadan kaldırdım.  Bana ilk göreve geldiğimde Atalar Mahallesi’nde konut alanı olarak getirilen imar projelerinin hepsini reddettim, ne kadar yeşil kalırsa sağlık olarak üste çıkarız. Sağlık Bakanlığı’nın yapmadığı Aile Sağlık Merkezlerini yapıyoruz, doktor muayene odaları, sağlık konusunda ne varsa mecliste dile getirmekten çekinmedik. Her şeyin başı sağlık diyoruz. Ve sağlık konusunda da yaşantımızda hiçbir şeyden ödün vermememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu tür etkinlikler, kadınların sağlık konularında bilinçlenmelerine katkıda bulunarak toplumun genel sağlığını artırmayı hedefliyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.