ÇAMLIYAYLA KATLI OTOPARKI’NA İLÇE HALKINDAN TAM NOT

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış’ mottosuyla hayata geçirdiği ‘Çamlıyayla Katlı Otoparkı’ hem park sorununu ortadan kaldırması, hem de faydalanabilecekleri sosyal alan oluşturması ile ilçe halkının yüzünü

Güncel Yayın: 08 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.12.2023 19:00:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış’ mottosuyla hayata geçirdiği ‘Çamlıyayla Katlı Otoparkı’ hem park sorununu ortadan kaldırması, hem de faydalanabilecekleri sosyal alan oluşturması ile ilçe halkının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Katlı Otopark, ayrıca her Cuma Çamlıyayla pazarcı esnafını da ağırlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış’ mottosuyla hayata geçirdiği ‘Çamlıyayla Katlı Otoparkı’ hem vatandaşların park sorununu ortadan kaldırması, hem de faydalanabilecekleri sosyal alan ihtiyacına çözüm sunması ile ilçe halkının yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ilçeye kazandırılan 2 bodrum ve 1 zemin kat olmak üzere 3 katlı ve 121 araç kapasiteli otopark; konser, nikâh, kına ve düğün gibi etkinliklerde kullanılmasının yanı sıra, her Cuma Çamlıyayla pazarcı esnafını da ağırlıyor. Yazın sıcaktan, kışın ise yağmur ve soğuktan dolayı tezgâh açmakta zorlanan pazarcı esnafı, artık her Cuma tezgâhlarını gönül rahatlığıyla açmanın mutluluğunu yaşıyor. Hem ilçe esnafı, hem de pazarcılar yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen hizmete, Başkan Vahap Seçer ile kavuşmanın memnuniyetini yaşıyor.
Kaya: “Çamlıyayla Otoparkı bölge halkının ihtiyacına göre çok amaçlı kullanılıyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş.’de MerPark Sorumlusu olarak görev yapan Ersin Uğur Kaya, Çamlıyayla’nın özellikle yaz döneminde nüfusunun arttığını ve çok ciddi bir otopark ihtiyacı olduğunu, pazarcı esnafının da ürünlerini zor şartlar altında satmaya çalıştıklarını belirterek, “Otopark alanında yerel üreticilerimiz, kendi tarlalarında ve bahçelerinde ürettikleri ürünlerini, çok cüzi bir kira bedeli ödeyerek rahat ve daha hijyenik bir şekilde tüketiciye doğrudan ulaştırıyor. Ayrıca vatandaşların etkinliklerini yapabilecekleri çok rahat bir yer de yoktu. Şu anda konser, nikâh, kına ve düğün gibi etkinlikleri de bu alanda gerçekleştirebiliyorlar” diye konuştu.
Hem esnaf hem vatandaş, Çamlıyayla Katlı Otoparkı sayesinde rahat bir nefes aldı
Çamlyayla’da esnaflık yapan Fatma Tepebağlı, otoparkın oldukça güzel yapılmış bir mekan olduğunu söyleyerek, “Hem trafiği rahatlatması, hem de pazarcılar açısından yapılmış güzel bir mekân. Otopark yapıldığı için insanlar arabalarını oraya koyuyor ve daha rahat oluyoruz. Güzel bir hizmet oldu” dedi.
Uzun yıllardır pazarcılık yapan İsmail Yıldırım, otopark hizmeti sayesinde çok rahat ettiğini dile getirerek, “Daha önce yazın sıcaktan, kışın da soğuktan ve yağmur çamurdan dolayı rahatsız oluyorduk. Çoğu zaman kötü havalarda tezgahımızı açamıyor ve o gün gelir elde edemiyorduk. Vahap Başkanımız, bize hak ettiğimiz hizmeti verdi” dedi. İnsanların artık rahatlıkla arabasını park edecek yer bulduğunu da ifade eden Yıldırım, “Çarşı içi çok rahatladı. Herkes önceden arabalarını yol kenarlarına bırakırken, şimdi otoparka bırakıyor. Yapılan hizmetlerden memnunuz” ifadelerini kullandı.
Bir diğer pazarcı esnafı Mehmet Akkaş ise, “Burada büyük bir otopark sorunu vardı. Daha önce çektiğimiz çileleri biz biliriz. Önceden çadır kurardık. Yağmur yağdı mı bütün mallarımız ıslanırdı, fırtına çıktığında mallarımız uçardı, rezil olurduk. Çok güzel bir hizmet oldu. Yollarımız da çok güzel yapılıyor ” şeklinde konuştu.
 
Çamlıyayla’da lokanta işleten Emine Bostan yapılan hizmetin mükemmel bir hizmet olduğunu söyleyerek, “Ben yapılan otoparktan çok memnunum. Başkanımız Vahap Seçer çok güzel bir iş yaptı. Hiç gidilmeyen yerlere bile yollar yaptı. Vahap Seçer geldi, çok güzel işler yaptı. Çamlıyayla’nın böyle bir hizmete ihtiyacı vardı” ifadelerini kullanırken, esnaf Ali Dağgeçen ise, “Hakikaten önemli bir hizmet. Çok gerekliydi” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.