AK PARTİLİ TÜZÜN'DEN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJI!

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Tüzün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Güncel Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 10:18:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News


AK Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Tüzün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Partili Tüzün mesajında şu ifadeleri kullandı:"  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 19 Aralık 2011 tarihli toplantısında, kız çocuklarının çocuk haklarından eşit olarak yararlanmadığı, onlara verilecek her desteğin kız çocuklarına karşı ayrımcılığı ve şiddeti önleyeceği, onları güçlendireceği ve bunun toplumsal açıdan yararı önemle vurgulanmış ve 11 Ekim'lerin “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edilmesine oybirliğiyle karar vermiştir. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve insan hakları eşitsizliği konusundaki farkındalığı arttırmak, değişimlere kapı açmak açısından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün farklı bir önemi ve yeri var. Çocukların eşit, özgür ve barış içinde yaşayabilecekleri, hayallerinin gerçek olduğu bir dünyayı yaratmak biz yetişkinlerin elinde. Bir toplum çocuklarına, özellikle de kız çocuklarına gerekli özeni göstermiyorsa, eşit ve özgür eğitim imkanlarını sağlayamıyorsa o toplum gelişemez, özgürleşemez. Bizler Türkiye olarak her zaman kız çocuklarımıza bireysel özgürlük tanımış, kız çocuklarımızın okutulması ve istihdam edilmesi konusunda tüm dünyaya örnek bir ülke olarak tarihe geçmişizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutluyor, tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.