KENTTE CAN VE MAL GÜVENLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

Asli görevi olan can ve mal kurtarmanın yanı sıra, çevreyi de koruma faaliyetleri yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kent genelinde 2023 yılı boyunca 16 bin 123 görevi başarıyla tamamladı.

Güncel Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 17:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Asli görevi olan can ve mal kurtarmanın yanı sıra, çevreyi de koruma faaliyetleri yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kent genelinde 2023 yılı boyunca 16 bin 123 görevi başarıyla tamamladı.
Doğal afetler, kaza, yangın gibi acil müdahale gerektiren durumlarda hızlı ve etkin bir çalışma yürüten ekipler, 2023 yılında 5 bin 490 yangına müdahale ederken, 6 bin 331 kurtarma çalışması gerçekleştirdi.
İtfaiyecilik alanında yaptığı faaliyetlerle örnek gösterilen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kent genelinde 2023 yılı boyunca 16 bin 123 görevi başarıyla tamamladı. 17 grup amirliği, 21 istasyon olmak üzere 38 hizmet noktasından 122 araç, 7 bot ve 559 personelle hizmet veren İtfaiye Dairesi ekipleri; doğal afetler, kaza, yangın gibi acil müdahale gerektiren durumlarda hızlı ve sonuç odaklı bir çalışma yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2023 yılında ekipler 5 bin 490 yangına müdahale ederken, 6 bin 331 kurtarma çalışması gerçekleştirdi ve toplam 11 bin 821 çalışmaya imza attı.
Kent genelinde en fazla yangın 1011 ile Tarsus ilçesinde meydana gelirken, 58 yangınla Çamlıyayla yangının görüldüğü en az ilçe oldu. Aynı zamanda yıl içerisinde 691 ile en fazla yangın Temmuz ayında görülürken, en az yangın 318 ile Mart ayında gerçekleşti.
Türkiye’deki en kapsamlı ve en modern eğitim merkezi Ata Eğitim Merkezi hizmete girdi
Şehirde yaşanabilecek olaylara yerinde ve etkin müdahale edebilmek için itfaiyecilik alanındaki gelişmeleri takip eden Mersin Büyükşehir, itfaiye personelinin daha eğitimli, daha donanımlı olması ve acil durumlarda daha sistematik hareket edebilmesi amacıyla, son teknolojik araç ve gereçlerle donatılı Ata Eğitim Merkezi’ni açtı. Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren 9 itfaiye eğitim merkezi içerisinde en kapsamlı özelliklere sahip olan Ata Eğitim Merkezi ile itfaiye teşkilatını güçlendiren Büyükşehir, yazılı ve uygulamalı sınavla aldığı 150 itfaiye memuru ile de kadrosunu takviye etti.
İhtiyaç halinde diğer illere de destek olmak amacıyla yardıma giden Büyükşehir itfaiye ekipleri; 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde bölgeye ilk giden ekiplerden biri olurken, 15 Mart’ta Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde de görev aldı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü bünyesinde binaların yangına karşı dayanıklı ve korunaklı olduğunu tespit etmek ve güvenliğini sağlamak amacıyla 2023 yılında 3 bin 528 iş yerine Uygunluk Raporu verilirken,  603 bina ve tesisin yangın tesisat projesi onaylandı. Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde 165 kurum bünyesinde 171 eğitim ve tatbikat gerçekleştirilirken, bu eğitim ve tatbikatlarda 20 bin 358 kişiye yangın türleri, yangına müdahale türleri, önleyici tedbirler ve kentsel arama kurtarma eğitimleri verildi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.