AKDENİZ’İN TEMİZLİĞİ VE SAĞLIĞI EMİN ELLERDE

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı çevre hakkını korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden aralıksız hizmet vermeye ediyor.

Güncel Yayın: 21 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2023 17:57:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı çevre hakkını korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden aralıksız hizmet vermeye ediyor. Bir yandan cadde, sokak ve pazaryerlerini yıkayan ekipler, çöp konteynırlarını dezenfekte ediyor, çöp taksi yardımıyla moloz ve atık toplama hizmetini sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sakini vatandaşlara daha temiz ve sağlıklı bir kent ve yaşam sunabilmek amacıyla ilçeye bağlı 65 mahalleye 7/24 esasına göre hizmet veriyor. Binlerce cadde ve sokaktan her gün tonlarca çöp toplayıp kent merkezinden çıkaran ekipler, bir yandan da cadde, sokak, bulvar, pazaryeri ve park gibi halkın toplu kullanım alanlarını tazyikli su ile yıkayıp temizliyor.

Belediye envanterine kazandırılan çöp taksiler yardımıyla da özellikle araç ve insan hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde her türlü moloz ve evsel atığı, trafiği zora sokmadan kolaylıkla toplayan çevre koruma ekipleri, hazırladıkları plan ile kırsal mahallelerde de kapsamlı temizlik hizmeti sunuyor. Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) ile 3 tonluk çöp konteynırlarını da boşaltan, süpürgeli araçlarla da cadde ve sokakların temizliğini yapan ekipler, yıpranan çöp konteynırlarını yenisiyle değiştiriyor veya teknik birimler sahasında tamir edip tekrar sokaklara yerleştiriyor.

Semt pazarları her akşam yıkanıp temizleniyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ayrıca, ilçe sınırlarında yer alan mahallelerde, farklı günlerde kurulan alışveriş pazarlarının kaldırılmasının ardından, bölgede önce temizlik, sonrasında da arazöz yardımıyla tazyikli su ile yıkama çalışması yaparak mahalle sakinlerinin temiz çevre hakkını koruyor. Akdeniz’in 65 mahallesine yerleştirilen binlerce çöp konteynırını da belirli aralıklarla ilaçlı su ile yıkayan ekipler, böylelikle vatandaşları rahatsız edebilecek koku ve sinek oluşumunu önlüyor.

Müdürlük bünyesinde kurulan mobil temizlik ekipleri de yine hazırladıkları program kapsamında, kent merkezine uzak kırsal mahallelerde her türlü temizlik, yıkama, bakım onarım çalışmalarına devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.