MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, OYUNLARIYLA 7’DEN 70’E ULAŞIYOR

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU ÇOCUKLAR İÇİN SAHNE ALDI

Güncel Yayın: 05 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.04.2024 11:54:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
MERSİN ŞEHİR TİYATROSU ÇOCUKLAR İÇİN SAHNE ALDI
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ve Dünya Tiyatro Günü kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencileriyle buluşturdu. Nasreddin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Meddah, İmam Efendi, Laz gibi birbirinden farklı karakterleri barındıran oyunu minikler beğeniyle izledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu minikler için sahneledi. Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencileri, geleneksel Türk tiyatrosunun unsurlarını barındıran interaktif oyunu beğeniyle izledi.
Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden kültür ve sanat etkinlikleriyle, kenti tiyatroya doyuruyor. Mersin Şehir Tiyatrosu’nun oyuncu ve yönetmenlerinden Ozan Erdönmez’in rejisini üstlendiği ve performans sergilediği çocuk oyunu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’, çocuklardan tam not aldı. Işıl Kasapoğlu’nun yazdığı; dekor, köstüm ve tasarımını Alev Tol’un yaptığı ve Salim Yücel’in ışığını üstlendiği oyun; Nasreddin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Meddah, İmam Efendi, Laz gibi birbirinden farklı karakterleri eğlenceli bir üslupla çocuklara tanıtırken, hem öğretiyor hem de güldürüyor.
Savaş: “Tiyatro izleyerek gelişiyoruz, geliştiriyoruz, değişiyoruz”
Çocuklara tiyatroyu sevdirmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Mersin Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hülya Savaş, “Analiz yeteneği gelişmiş, kalbinin sivri köşeleri törpülenmiş, sevgi ve barış duygusu gelişmiş, paylaşımcı çocuklar yetiştirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tiyatro da bunun için bulunmaz bir fırsat. Çünkü tiyatro iyileştiriyor, güzelleştiriyor, kalbimizi yumuşacık yapıyor, aklımızı çalıştırıyor. Tiyatro izleyerek gelişiyoruz, geliştiriyoruz, değişiyoruz. Oyuna çok güzel tepkiler aldık. Hepsi anaokulu öğrencisi, ancak haksızlıklara nasıl itiraz edeceklerini biliyorlar. Anında doğruyu söylemekten yana tepki gösteriyorlar, çok da güzel seyrediyorlar. Dayanışma içinde birbirlerine yardım ederek, doğruyu göstererek izliyorlar. Bu çok muazzam bir şey” dedi.
Erdönmez: “Çocuklarımız tiyatrodan çok mutlu ayrıldı”
‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında bugüne kadar 15 bin çocuğa ulaştıklarını belirten Şehir Tiyatrosu oyuncu ve yönetmenlerinden Ozan Erdönmez, bu sayının katlanarak devam ettiğini ifade ederek, “Çocuklara bu oyunu oynamak, kendi kültürümüzden öğeleri çocuklara iletmek çok kıymetli bir şey. Bugün çocuklarımız çok mutlu ayrıldı. Biz sahnede olduğumuz için zaten çok mutluyuz” dedi.
‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli oyunun Işıl Kasapoğlu'na ait olduğunu ve kendisinin yönettiğini kaydeden Erdönmez, “Oyun, tamamen kendi kültürel mirasımızı ve kendi tiyatro unsurlarımızı barındıran bir çocuk oyunu. Çocuklara kültürel değerlerimizi, tiyatronun bu unsurlarını ulaştırmak amacıyla yola çıkmıştık. Bu konuda da Mersin Şehir Tiyatrosu olarak gayet başarılıyız” ifadelerine yer verdi.
Minikler tiyatro izlemekten büyük keyif aldılar
Oyunu zevkle izleyen Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencilerinden Halime Efla Kurnaz, “Oyunda Nasrettin Hoca vardı ve hep değişik şeyler söylüyordu. Ben tiyatroyu sevdim, çok güzeldi. Bundan sonra hep tiyatro izlemek istiyorum” diye konuştu.
Miniklerden Ece Feslikan ise, “Oyun çok eğlenceliydi. Bugün Dünya Tiyatro Günü. Biz de tiyatro izledik. Çok güzeldi” dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.