HASAN TÜZÜN'DEN 19 MAYIS MESAJI!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Tüzün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Güncel Yayın: 18 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2023 17:39:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Tüzün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
AK Partili Tüzün mesajında şu ifadeleri kullandı:" 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımıdır. Hiçbir başarı kolay kazanılmamıştır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığı gün ‘Benim 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Sadece büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk Milletine güvenerek işe başladım.’ demiştir. Bu sözler zor şartlarda verilen bir mücadeleyi bizlere en iyi şekilde özetlemektedir. Bugün 104’üncü yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlığın, egemenliğin yılmaz bekçileri olarak gördüğü Türk gençliğine armağan etmiştir. Gençlerimizin bağımsızlık mücadelesini en iyi şekilde koruyacaklarına ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükselteceklerine olan inancımız tamdır. Gelecek, onların ellerinde şekillenecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bağımsızlık mücadelesine kanlarını ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.