AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ ŞİKÂYET ETTİ, TARSUS BELEDİYESİNİN ANNELER GÜNÜ BILBOARDU KALDIRILDI

Tarsus Belediyesi tarafından Anneler Günü vesilesiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren Anneler Günü kutlaması için asılan billboard, Tarsus Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından İlçe Seçim Kurulu Başka

Güncel Yayın: 14 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 14.05.2023 17:09:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi tarafından Anneler Günü vesilesiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren Anneler Günü kutlaması için asılan billboard, Tarsus Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na, seçim yasaklarında seçim propagandası yapıldığı gerekçesi ile şikâyet edildi.

Tarsus Belediyesi 14 Mayıs Anneler Günü sebebiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren bir bilboard hazırladı. 2023 genel seçimleri ile aynı güne denk gelen Anneler Günü’nde hazırlanan billboard, AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından siyasi çağrışım yaptığı, seçim yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile Tarsus İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na şikâyet edildi, şikâyet üzerine bahsi geçen bilboardlar Tarsus Belediyesi tarafından kaldırıldı.

“BAHARIN GELDİĞİ BU GÜZEL AYLARDA “ANNELERE” SÖZ VERİLMİŞTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından yapılan açıklamada seçim ihlali olmadığı belirtilerek, “Tarsus Belediyemizin AKP Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, “Anneler Günü” gibi hassas bir konuyu seçime 1 gün kala kınadığımız bir şekilde gündeme getirmiştir. Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla yaptığımız billboard, annelerimizi gülümsetmek, kırgınlıklarımızı gidermek amacıyla baharın geldiği bu güzel aylarda “Annelere” söz verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“BU ŞİKÂYETİ KINIYORUM”

Annelerin öneminin en iyi şekilde vurgulama amaçlı yapıldığını belirten Başkan Bozdoğan, “Bu hassas günde bu tarz bir düşünce asla kabul edilemez. Bu kutsal günde toplumumuzda vereceğimiz en iyi sözü ailemize ve başta Zübeyde Hanım’a verilmesi gayesiyle bu fikir ortaya çıkmıştır. Her şeyin gittikçe değerini kaybettiği, insan duyarlılığı yerine sanal gerçekliğin artığı günümüzde hassasiyetle, sadece annelerimize söz verme anlamı taşımaktadır. Bununla ilgili annelere yazılan birçok şiir ve atıfta bulunmaktadır. Baharın güzellikleri çağrıştırdığı, yenilikleri hatırlattığı şu günlerde annelerimiz ile çağrıştırmak, çiçeklerin açacağı anlamına gelmektedir. En güzel istekler, hayatımızdaki en değerli kişi olan annelere ithamı yapılmıştır. Anne kavramının ön plana çıkarıldığı metnin ve afişin göstergebilim analizine baktığınız da aksi bir durum olmadığı anlaşılmaktadır. Bugünün önemini en iyi şekilde biliyor ve kıymetli buluyoruz. Bu hassas günde yapılan bu tarz bir şikâyeti kınıyoruz.” açıklamasında bulundu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.