MESKİ, ÇEŞMELİ PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, ekolojik dengeye uyumlu, çevre dostu çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda MESKİ, Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesi’nde paket atık su arıtma tesisi inşası gerçekleştiriyor. Böylelikle bölgenin atık suları arıtılarak, doğaya zarar ver

Güncel Yayın: 14 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 14.05.2023 17:13:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

MESKİ Genel Müdürlüğü, ekolojik dengeye uyumlu, çevre dostu çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda MESKİ, Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesi’nde paket atık su arıtma tesisi inşası gerçekleştiriyor. Böylelikle bölgenin atık suları arıtılarak, doğaya zarar vermeden deşarj edilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi’nde Çeşmeli Paket Atık Su Arıtma Tesisi çalışmalarına devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, ekolojik dengenin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda MESKİ, Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesi’nde paket atık su arıtma sistemi inşa ediyor. Ardışık kesikli reaktör olarak çalışacak Çeşmeli Paket Atık Su Arıtma Tesisi’nde, biyolojik kirlilik içeren atık suların arıtımında kullanılan yöntemlerden biri olan aktif çamur prosesi kullanılacak. Tesis, fiziksel ve biyolojik arıtma kademeleri ile beraber ikincil arıtma yöntemi ile çalışacak.

Vatandaşlar denize güvenle giriyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların her noktadan gönül rahatlığı ile denize girebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. MESKİ’ye bağlı olarak farklı noktalarda faaliyet gösteren atık su arıtma tesisleri sayesinde, gerek direkt gerekse endirekt yollarla toplanan atık sular arıtılıyor. Tesislerden deşarj edilen çıkış suları, hem tesisler bünyesindeki atık su analiz laboratuvarında, hem de Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda analiz ediliyor. Arıtılmış su deşarj parametreleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca da online olarak sürekli izlenecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.