Yenişehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine devam ediyor

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa çapında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması “Şehrini Keşfet”, sloganıysa “Gelecek enerjini koru” olarak belirlendi.

Güncel Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 16:15:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa çapında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması  “Şehrini Keşfet”, sloganıysa “Gelecek enerjini koru” olarak belirlendi.Mersin Yenişehir Belediyesi de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik programı hazırladı. Yenişehir Belediyesi ilk üç gün zumba, okçuluk ve bisikletli ulaşım etkinlikleri düzenledi.

Mersin Yenişehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir hareketlilik biçimlerini desteklemek ve temiz çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birbirinden renkli ve anlamlı etkinlikler düzenliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde okçuluk ve zumba etkinliği düzenleyen Yenişehir Belediyesi vatandaşları sağlıklı hareketliliğe teşvik ederek, farklı deneyimler yaşamalarını da sağladı. Yenişehir Belediyesi personelleri fosil enerjiden uzaklaşmak ve karbon ayak izini azaltmak için bugün işe bisikletle geldi.

“Hep birlikte küçük adımlar atarak büyük değişiklikler yapabiliriz.”

Yönetim anlayışlarını oluşturan 6 temel ilkeden biri olan “Hareket” ilkesine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimizde yönetim anlayışımızı 6 temel ilke üzerine kurduk. Birinci ilkemiz ise ‘Hareket’ ilkesiydi. 4 yılı aşkın süredir birçok alanda sağlıklı hareketliliği sağlamak amacıyla etkinlikler düzenledik, eğitimler verdik. Avrupa Hareketlilik Haftası’nı da çok önemsiyoruz. Bu hafta boyunca çeşitli etkinliklerle, toplumumuzu sürdürülebilir ulaşımın önemine daha fazla dikkat çekmeye çalışacağız. Temiz bir çevre oluşturmak amacıyla farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Hep birlikte küçük adımlar atarak büyük değişiklikler yapabiliriz.”diye konuştu.

Yenişehir’de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri devam edecek

Yenişehir belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ekolojik duyarlılık ve sürdürebilir hareketliliği sağlamak amacıyla 19 Eylül Salı günü saat 17.30’da Gelincik Tepesi’nde doğa yürüyüşü, 20 Eylül Çarşamba günü saat 08.30’da Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde sabah egzersizi, 21 Eylül Perşembe günü saat 13.00’te Soli Pompeipolis ve Yenişehir Belediyesi arasında bisiklet turu, 22 Eylül Cuma günü saat 17.00’de ise denizaltı temizliği etkinlikleri düzenleyecek.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.